Nagrada občinstva na Slovenski popevki Domžalčanki Evi Černe

Slovenska popevka 2013 je po presoji žirije postala pesem Andraža Hribarja Po čem diši ta dan. Občinstvo je prek telefonskega glasovanja izbralo pesem Vrti se v ritmu Eve Černe iz Domžal. Na letošnji Slovenski popevki je sodelovala še ena Domžalčanka, to je pevka Ajda Stina Turek, ki je zapela skladbo Tvoj obraz. Svoj nastop je opravila odlično, pristala pa je na polovici lestvice, to je na 7. mestu.

Gledalci, poslušalci in spletni uporabniki so s telefonskim glasovanjem določili, katera skladba bo prejela veliko nagrado občinstva. Zmagala je pesem Vrti se v ritmu, ki jo je izvedela Eva Černe. Besedilo je napisala Katarina Habe, glasbo in aranžma pa je naredil Rok Golob.

Eva je sicer poslušalce in gledalce osvojila že leta 2007, ko je na festivalu Slovenska popevka prav tako prejela nagrado občinstva. "Sem res zelo srečna. Nisem pričakovala nagrade, čeprav sem si jo želela. Mislim, da so ljudje začutili mojo energijo, da res verjamem v to pesem. Zelo sem uživala z orkestrom, bendom in z Rokom," je dejala Černetova v pogovoru za MMC.

Žirija je podelila še nagrado za najboljše besedilo Barbari Pešut za To so te reči, ki jo je zapela Manca Špik, ter nagrado za najboljšo interpretacijo, ki jo je prejel Jure Ivanušič za pesem Plavi angel. Andraž Hribar je obenem tudi avtor glasbe in besedila nagrajene skladbe. Za njen aranžma je poskrbel Patrik Greblo.

Za naziv Slovenska popevka se je sicer potegovalo 13 pesmi, ki jih je ocenjevala žirija v sestavi Drago Mislej Mef, Matej Wolf, Mojca Menart, Tinkara Kovač in Rudi Pančur. Poleg nagrajenih pevcev so nastopili še Ana Soklič, Ajda Stina Turek, Sara Kobold, Katarina Mala, Manuella Brečko, zasedba Flora & Paris, skupina Panda, pevka BiLBi, skupina Tristan in Manca Špik, ki je zapela nagrajeno pesem To so te reči. Prireditev je vodila Miša Molk.

Vira: Delo.si, MMC RTV SLO; Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Komentarji uporabnikov
Tagi