Na Viru so potekale še zadnje priprave pred prihodom Donalda Trumpa in Melanie

Tik pred vrati je tradicionalni dogodek, ki bo Vir pri Domžalah za štirinajst dni spremenil v Pustno deželo s svojimi strogimi pustnimi zakoni in seveda s pestrim pustnim dogajanjem ter seveda z obveznim pustnim karnevalom, ki bo letos že 27. po vrsti. Pustna druščina iz Vira je s pripravami zaposlena že kar nekaj časa, danes pa so poskrbeli še za pustno okrasitev Bukovčeve ceste, po kateri bo jutri krenila povorka, na čelu katere bo maskota Striček, v njej pa bodo poleg ministrov pustne sekcije, kurentov in nekaterih mask tudi eminentni gostje, med drugim se bosta tega slavnostnega dogodka udeležila tudi ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania. To bo tudi prvi njun obisk v tujini, od prevzema funkcije.

Na Viru pri Domžalah je danes potekalo pustno okraševanje Bukovčeve ulice, saj so člani Pustne sekcije Striček Vir na kandelabre obešali koše s pustnimi maskami, zastave Pustne dežele Vir ter še marsikaj kar  spominja na pustni čas. Po besedah predsednika Pustne sekcije Striček iz Vira Petra Kosca-Pipija, bo jutri povorka krenila izpred parkirišča Zvitkarnice Scena Bar Gostilnica na Količevem. Pot jih bo nato popeljala po vsakoletni trasi, se pravi po Bukovčevi ulici, vse do lekarne na Viru, kjer bo po dveh vmesnih postajah potekala predaja ključa občinske blagajne, ki jo bo pustni druščini izročil župan Toni Dragar.

Za naš portal je Peter Kosec-Pipi potrdil, da se bosta jutrišnjega velikega dogodka na Viru udeležila ameriški predsednik Donald Trump in njegova soproga Melania, ki pa se bosta na obisku v Sloveniji zadržala neverjetno dolgo. Kar dobra dva tedna si bosta namreč ogledovala gospodarske panoge v občini Domžale ter drugod po Sloveniji, kamor bosta potovala z ministri Pustne dežele Vir. Če bo v naši obubožani slovenski državi kaj zdravega gospodarskega jedra, bosta morda kaj vložila v ta podjetja, da se poveča razvoj in da se država dvigne iz dna, kamor so jo pahnili tajkuni in oblastniki, ki pa jih v pustnem času na Viru tudi ne bo manjkalo, saj kjer so prisotne kamere in takšni gostje, kot so Donald, Melanija ter Putin, morajo biti obvezno  prisotni, da se bodo lahko pred svetom pobahali, da so bili prvi na svetu, ki so dobili tako visok obisk.

Torej, eno drži. Jutri v soboto, 11. februarja bo na Viru pri Domžalah veliki dan, zato le pridite pofirbcat. Kot smo že omenili bo začetek ob 10. uri, ko bo povorka krenila izpred parkirišča Zvitkarnice Scena Bar na Količevem, postavitev Strička na častno mesto, na streho lekarne na Viru, kjer bo štirinajst dni budno spremljal dogajanje v Pustni deželi ter prevzem občinske oblasti, pa bosta potekali okrog 12.30 ure ali malo prej. Odvisno kako dolgo se bo povorka zadržala na dveh postankih. Pustna druščina iz Vira obljublja, da bo nadvse veselo.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi