Na Homcu pripravili sprejem za kuharskega šefa Iztoka

Homčan Iztok, ki je tekmoval v šovu Gostilna išče Šefa, v ponedeljek ni preživel vročega stola, saj so se gledalci raje odločili, da v gostilni ostane »jokava« Lidija. Več kot očitno je, da so gledalce bolj prepričale njene solze in njena neodločnost (»Domov bi šla.« Ne bi šla domov«) in ne Iztokova nadarjenost, hkrati pa je bil Iztok poleg Tomaža resen tekmec za končno zmago.

Težko pri srcu pa je bilo tudi šefu Binetu, saj je bil prepričan, da bi Iztok v tem tednu končno pokazal, kaj vse zmore in zna. Ob slovesu ga je pohvalil kot »krasnega dedca« in »zelo dobrega kuharja« ter mu zaželel srečo v prihodnosti.

So pa Iztoku posebno presenečenje pripravili njegovi sorodniki, prijatelji, gasilci in krajani, saj so mu včeraj zvečer pred gasilskim domom na Homcu pripravili sprejem in to »po gasilsko.« Ob njegovem prihodu so zavijale gasilske sirene, gasilci pa so avto v katerem se je pripeljal »zalili« z vodo. Ostali navzoči pa so mu pripravili gasilski špalir. Ker Iztok že več kot 10 tednov ni oblekel gasilske uniforme, je bila njegova prva naloga, da jo obleče. Sprejem se je nato nadaljeval v prostorih gasilskega doma, kjer so za dobro razpoloženje poskrbeli člani skupine Harmonk`n`Roll. Iztoka pa je nato čakala še posebna naloga, saj je moral skuhati krompir … In ga je skuhal in to celo malo preveč …

O tem kako je bilo v Gostilni pri šefu, kako se Iztok sedaj počuti doma in še o marsičem, pa kmalu …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi