Med pripravo štrudla v Trzinu, smo zmotili Tinco iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa

V Trzinski industrijski coni smo ujeli Tinco, ki je sodelovala v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa. Presenetili smo jo ravno takrat, ko je začela v Bistroju Mojca pripravljati jabolčni zavitek (v nadaljevanju štrudel), ki ga bodo jutri ponudili na otvoritvi novih prostorov kozmetičnega salona Kariatida.

Se pa Tinca zadnje čase pogosto pojavlja v Domžalah in okolici. Človek bi pomislil, da je razlog v tem, da ima v naših krajih kakšno svežo ljubezen. Vendar vas bomo mogli razočarati, če ste pomislili na to. Tinca namreč prenavlja svojo družinsko gostilno v svojem rodnem kraju. Celotna prenova pa bo javno podprta z vsemi največjimi tiskanimi mediji v državi. V projekt bodo vključili različne izvajalce, kateri bodo pomagali Tinci pri prenovi njene gostilne.

Seveda si je Tinca med pripravo štrudel vzela nekaj časa za pogovor z nami. Prihaja iz male vasice Janževski vrh, ki leži v okolici Maribora. Njena velika strast je kuhanje. Zaključuje Višjo šolo za Gostinstvo in turizem v Mariboru, saj trenutno piše diplomsko nalogo. V prostem času v roke rada vzame violino in kaj zaigra. Veliko pa pomaga doma v trgovini in gostilni. Poskuša pa uživati življenje. In kot smo videli sami, je preprosto dekle, ki ima polno načrtov in vsi so povezani z njeno največjo ljubeznijo – kuhanjem.

Skupaj z osebjem Bistroja Mojca, kjer je Tinca pripravljala štrudl.

Kdo te je navdušil za kuhanje?
Moja babica je bila strastna kuharica in jaz sem se že od malega zelo rada vrtela okoli nje in tudi kuhala z njo. To me je navdušilo za kuhanje in sem nato tudi izbrala srednjo šolo v tej smeri. Prav tako tu vidim tudi prihodnosti. Res pa je, da gostinstva ne jemljem samo kot službe, saj mi je namreč kuhanje v velik užitek. In če nekaj začutiš, da je to tisto pravo in da v tem lahko uživaš, je to nekaj najboljšega.

Kaj te je pripravilo do tega, da si sodelovala v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa?
Sama drugače zelo malo gledam televizijo. Ko so potekale prijave na ta resničnostni šov, sem bila na praksi v Nemčiji. In en dan dobim klic iz Pop tv-ja, kjer so mi povedali, da sem prijavljena na resničnostni šov Gostilna išče šefa. Ugotovila sem, da so me prijavile moje prijateljice. In ker me kuhanje veseli, sem izkoristila to priložnost. Poskusim namreč rada vse kar je povezano v zvezi z gostinstvom.

Tinci je pri pripravi štrudla pomagala Karmen.

Si bila po izpadu iz šova kaj razočarana?
Nisem bila razočarana. Življenje namreč jemljem takšno kot je in poskušam iz tega potegniti čim več. Vsaka nova izkušnja mi nekaj pomeni in iz vsake stvari se moraš kaj naučiti. Sem pa veliko odnesla od tega. Zelo sem bila tudi vesela, da je bil naš šef Bine. Namreč rada sledim slovenskim in tujim kuharjem že od nekdaj. Tako, da sem o njem vedela že veliko in mi je bilo v čast delati z njim.Po izpadu iz šova sem dobila veliko različnih ponudb kot so promocije raznih dogodkov, gostiln, restavracij, itd.

Ko si bila na vročem stolu, si na vprašanje o tem, zakaj se je tvoje napredovanje ustavilo, odgovorila z besedami, da je morda krivo to, da ste imeli preveč seksi vodjo. Je to res?
V gostilni sem se z vsemi tekmovalci zelo dobro razumela. Z Rokom sva se zelo dobro ujela in se tudi veliko hecala, vendar je bilo vse na prijateljski ravni. Enkrat, ko je imel na svoji riti (hlačah) moko, sem izjavila, da ne moreš biti zbran, če je tako seksi.

Si s kom izmed tekmovalcev ohranila stike?
Ker po naravi nisem konflikten človek, sem že v šovu imela z vsemi dobre odnose, s katerimi sem ostala tudi v stikih. Kmalu bodo tudi vsi prišli k meni domov, da ga bomo malo požurali.

Tinca gostinstva ne jemlje samo kot službo, saj ji je kuhanje v velik užitek.

Po tem ko si zapustila šov, si imela tudi delavnice, kjer si učila kuhati druge? Kaj ste kuhali?
V Radljah ob Dravi smo organizirali delavnico, kjer smo obenem za neko družino v stiski zbirali denar. Zbralo se je več kot sedemdeset ljudi. Tam sem pripravila takšne jedi, ki jih lahko naredi vsaka gospodinja doma. In sicer sem naredila mešanico med rižoto in ričetom. Zmešala sem skupaj riž in ričet in sem to poimenovala ričota. Sam ričet nima okusa, če ga zmešaš z rižem, ga pa ima. Dodala sem ribjo omako, česnovo peno, peteršiljevo olje in korenčkov čips.

Odločila si se, da boš šla v prenovo domače gostilne. Pri tem gre tudi za medijsko kampanjo? Poveš kaj več o tem?
To je gostilna s tradicijo, imel jo je že moj pradedek. Sama pa že od malega rastem v gostilniškem duhu. Želja v meni je, da jo malo obnovim, ker je potrebna obnove in dati nov navdih vanjo. Ker je naša gostilna na podeželju – v naravi, sem v preteklosti obiskala kar nekaj podobnih gostiln v tujini, da sem spoznala kako poteka to tam. In mi je bilo zelo všeč. Največji izziv mi je, da se gostje pripeljejo do tebe. Zato nabiram izkušnje v takšnih gostilnah. V svojo ponudbo bom vključila tudi prenovljeno kovačijo, ki so jo imeli moji predniki in še marsikaj, kar lahko ponudimo doma. Glede prenove gostilne, pa je tako, da smo trenutno še v iskanju ponudnikov, z nekaterimi pa se že tudi dogovarjamo konkretno.

V Domžalah v zadnjem času rastejo novi ponudniki hitre prehrane (burek, kebab). Kaj praviš na takšen način ponudbe in da se z takšno hrano prehranjujejo pretežno mladi?
Večina ljudi hitro prehrano razume kot nekaj mastnega. Po svetu pa je vedno več podobnih kioskov z zdravo hitro prehrano. Saj se lahko naredi tudi zdrav hamburger, z manj maščobe. Je pa pri nas še premalo takšnega zavedanja. Jaz drugače nisem zagovornih mastne hrane. Če hočemo slediti naravi, se moramo k njej vračati.

Ujeli smo te ravno med pripravljanjem štrudla. Ali bo vseboval kakšne posebne sestavine?
Ne sestavine bodo klasične, kar se tiče jabolčnega štrudla. Bo pa priprava malo drugačna. Vsako sestavino, ki jo bom uporabila, jo bom pripravila posebej in vsaka bo morala imeti dober okus. Nato pa bom sestavino za sestavino nanesla na testo.

Ekipa, ki je danes kovala načrte za jutrišnjo odprtje novega salona Kariatida (Karmen Kovran, ki bo  model za bodypainting, Tinca bo postregla s štrudlom, Erika Nešović, vodja projekta prenove gostilne, ki izvaja PR-projekte, Špela Močnik, podpora projektu, Lili Jemec lastnica salona Kariatida in Lucija Maleš, pomoč na projektu).

Verjamemo, da bo Tinca pripravila zelo dober štrudel, ki ga bodo jutri postregli gostom na otvoritvi novega kozmetičnega salona Kariatida v Industrijski coni Trzin (Hrastovec 10). Tinci tudi želimo, da ji s projektom uspe obnoviti domačo gostilno. Obenem pa vsi zainteresirane pokrovitelje – partnerje (od mizarjev, ključavničarjev, vodovodarjev, pleskarjev, keramičarjev, gostincev, ponudnikov gostinske opreme, notranjih opremljevalcev, drobni inventar, dodatki, skratka vse kar spada k prenovi) vabijo, da se lahko vključijo v ta projekt, ki bo tudi javno podprt z vsemi največjimi mediji v državi. Vse informacije okrog tega projekta boste dobila na telefonski številki 040 603 317 (Erika).
 

Avtor: Miha Ulčar
Tagi