Manouche v prijetnih ritmih zazibal Čarobno mesto

Domžalsko Čarobno mesto se je na predzadnji dan dogajanja spremenilo v dvajseta in trideseta leta prejšnjega stoletja, za kar je poskrbela skupina Manouche, ki velja eno najbolj energičnih skupin na slovenski glasbeni sceni. S svojo mešanico stilov, ki so ga poimenovali ‘electro gipsy swing’, so z izjemno melodično glasbo s humornimi besedili in plesnimi ritmi poskrbeli za nepozaben koncert, ki bo številnim obiskovalcem še dolgo odmeval v ušesih. Za ogrevanje pred vročico večera je tokrat poskrbel duet, ki sliši na ime Mat na kvadrat.

Čarobno mesto, ki te dni živi v vsej svojem sijaju, je več kot dobrodošla novost, ki so jo Domžale potrebovale. Da je temu tako, govorijo številni obiskovalci, ki jih je tam iz dneva v dan več. Vsi so nad ambientom, ponudbo in programom izredno navdušeni, kar pomeni, da so organizatorji zadeli žebljiček na glaviček. Poskrbeli so, da so Domžale dobile primerno kulturno prireditev in to na lokaciji, ki do sedaj ni bila dovolj izkoriščena, nudi pa po videnem dovolj potenciala. To je ugotovilo že veliko število obiskovalcev, ki se vedno znova radi vračajo na kraj domžalskega čarobnega dogajanja.

Za slovo od dogajanja v Čarobnem mestu bo poskrbela novogoriška skupina Avtomobili, ki beleži že 37 let aktivnega delovanja. V osemdesetih letih je pretežno nastopala zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje ob osamosvojitvi pa je svoje delovanje in ustvarjanje usmerila na slovenski prostor. So eni najbolj plodnih in prepoznavnih slovenskih skupin, na svoji bogati glasbeni poti pa so nanizali devet avtorskih studijskih albumov, s katerih še danes presenetljivo sveže in brezčasno zveni zajeten zalogaj velikih uspešnic, kot so Argentina, Ona nosi uniformu, Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Enakonočje, Sama, Drugačno nebo in Gospodar, če naštejemo le nekatere.

Skratka nocoj vam v Čarobno mesto ne bo treba priti z avtomobilom, saj bodo Avtomobili z veliko začetnico že tam. Popeljali vas bodo na vožnjo, kjer bodo odmevale njihove brezčasne uspešnice. Še preden pa se boste podali na vožnjo z Avtomobili, bo za ogrevanje poskrbela Polona Mežnar s triom.

Obiščite hiško Domžalca

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete!

Kaj so organizatorji in obiskovalci povedali o Čarobnem mestu

Mira Bečan, vodja Službe za turizem na Občini Domžale: “V Čarobno mesto je bilo vloženo veliko dela, energije in tudi sem pa tja neprespane noči razmeroma majhne ekipe, zato smo iskreno hvaležni za veliko število obiskovalcev in za pretežno pozitivne odzive. Ker vemo, da smo vedno lahko še boljši, smo veseli tudi dobronamernih kritik in opažanj, ki jih bomo upoštevali in se trudili prihodnje leto pripraviti dogajanje še bolj čarobno. Hvala za obisk!

Vabljeni tudi danes, ko se bomo z nastopom domžalskih glasbenikov in legendarne skupine Avtomobili poslovili od Čarobnega mesta, dogajanje pa nadaljevali, kot je že v navadi, jutri dopoldan, ko bodo otroci v Češminovem parku z igrico Pika Piše Dedku Mrazu pričakali Dedka Mraza. Zvečer pa vsi vabljeni na tržni prostor, kjer bomo v novo leto zaplesali z ansamblom Veseli Begunjčani in uživali ob veličastnem ognjemetu.”

Teja Hauptman, odnosi z javnostmi na Občini Domžale: “Čarobno mesto je zagotovo eden mojih najljubših projektov, odkar sem zaposlena na Občini. To je nekaj, kar v Domžalah še nismo ponudili. Veseli me, da so ideje, ki so zorele že nekaj časa, prišle do življenja. Vsi ti lepi vtisi od obiskovalcev, ki jih dobivamo v zadnjem času, pa so tisto, kar nam največ pomeni. Z obiskom smo zelo zadovoljni, glede na to, da je to prvo leto. Vedeli smo da obstaja toliko ljudi, ki bi radi prišli ven in uživali. Vsekakor bomo z dogodkom nadaljevali tudi prihodnosti.”

Marjan Ravnikar, podžupan Občine Domžale: “Mislim, da smo s Čarobnim mestom zadeli terno. V času dogajanja se je zvrstilo ogromno čudovitih nastopov glasbenikov. Očitno se je ta zgodba prijela, kar se vidi tudi po odzivu obiskovalcev. Vsak večer jih je več. Vsekakor bom to podpiral še naprej, zraven pa bomo dodali še kakšno zgodbo.”

Alex, eden izmed odgovornih za glasbeni program: “Zelo sem vesel, da smo našli v Domžalah nek prostor, ki prej ni bil izkoriščen in da smo lahko Domžalčanom in okoličanom ponudili nekaj. Program je zelo raznolik in zelo sem vesel, da se tako odvija. Upam, da se ta čudovita zgodba prihodnje leto nadaljuje.”

Aleš Florjančič, Blunout klub: “Prepričan sem, da je vse skupaj nad pričakovanji in da je to mesto uspelo. Upam in želim si, da se bo ta zgodba nadaljevala tudi prihodnje leto. Tudi glasbeniki so se odzvali z veseljem. Ta množica obiskovalcev pa dokazuje, da ima ta projekt prihodnost.”

Robert Pečnik – Pečo, voditelj programa: “Moram povedati, da sem izredno vesel, da so me povabili kot voditelja programa. Od prve minute dalje sem bil prepričan, da bo to res ena lepa in uspešna zgodba. Zdaj, ko se čarobno mesto počasi zapira, lahko rečem, da sem imel zelo prav. Niti eden obiskovalce se ni pritoževal, ko je prišel v Čarobno mesto, saj je lep ambient v tem Slamnikarskem parku. Vse to imamo v Domžalah. Vse to dogajanje in obisk je potrdil, da je ta projekt res čaroben in ful hud. Upam, da bo postal tradicionalen. Bi si pa želel, da bi kaj podobnega prav tukaj v Slamnikarskem parku naredili še v poletnih mesecih.”

Janez Koželj: “Res je krasno in pravo vzdušje. Tudi ljudi je veliko. Zgleda, da se bo prijelo.”

“Zelo prijetno, luštna energija, majhen kraj in zelo pristno. Lušten band imamo se lepo. Zelo podobno kot v Portorožu, samo mivka nam manjka.”

Lucija Šarc: “Vzdušje je super, dobra pijača in glasba. Priporočam vsem. Tudi tistim, ki so daleč.”

“Res je zelo čarobno, praznične lučke in vzdušje.”

“To je noviteta v občini Domžale. Čarobno mesto je Domžalam dalo čarobni pridih.”

“Čarobno mesto je Domžalam dalo čaroben pridih. Na majhnem prostoru se je zbralo celo mesto Domžale in decembru dodalo praznični čarobni utrip.”

Sanja in Jure: “Čarobno mesto je res čarobno. Želim si, da bi bilo tako celo leto. Prišli smo iz Kamnika, ki ima svoj lep Pravljični Kamnik. Tudi Domžale ima s Čarobnim mestom svoj čar.”

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič, Primož Krisper

Komentarji uporabnikov
Tagi