Lusterdam so poskrbeli, da je začela lepo godrnjati

Danes je luč sveta ugledal videospot skladbe »Lepo mi godrnjaš« skupine Lusterdam, s katero si na široko odpirajo vrata v svoj post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Nov videospot, ki je nastal v režiji Dafne Jemeršič, je skupina predstavila že na predpremieri v Blunout klubu v Domžalah, ki je potekala v torek, 20. marca 2018. Njihov čisto svež izdelek si lahko ogledate v zgornjem videu.

Lusterdam so šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Čeprav so skupaj le kratek čas zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji): gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in priznani režiser Ven Jemeršić (bas). Trenutno se pripravljajo na izid prvenca, ki bo luč sveta ugledal v mesecu maju. Na njem bo deset avtorskih skladb (med njimi tudi »Lepo mi godrnjaš«), po katerih se pretakata post-rock in kitarski pop, zaznamo pa lahko tudi primesi grungea in countryja. Pri snemanju albuma je zasedba sodelovala s priznanimi in uveljavljenimi producenti iz sveta glasbe kot so: Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru), Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti …).

Skladba »Lepo mi godrnjaš« govori o rutini odnosa med partnerjema, pretežno iz moške perspektive. Ljubezen med njima je še vedno prisotna, a junak zgodbe prevečkrat pozabi nanjo, bolj ga skrbi izguba svobode. Njeno godrnjanje mu pravzaprav prija, saj tako upa, da mu njegova boljša polovica nekako oprošča, čeprav z godrnjanjem. Tudi videospot sledi zgodbi skladbe – skozi interakcijo glavnih likov spremljamo odnos med njima, ki je že davno postal rutinski. Namesto, da bi si večkrat izkazala ljubezen in težave reševala skupaj, vsak zase beži v svoj svet. Besedilo in glasbo za novo skladbo je napisal Hieronim Vilar, za aranžma je poskrbel Mirko Medved. Spot je režirala Dafne Jemeršić v njem pa v glavnih vlogah nastopata igralca Sara Horžen in Žiga Čamernik.

Skupino Lusterdam lahko spremljate tudi na njihovem facebook profilu.

Miha Ulčar; Foto: Jernej Kokolj; Video: arhiv skupine Lusterdam

Komentarji uporabnikov
Tagi