Lepa dekleta,okusni brancini in dobra zabava. To je ihanska veselica!

Prvi del tradicionalnih ihanskih veselic, ki jih vsako leto v drugem tednu meseca julija organizirajo tamkajšnji gasilci, je že pod streho. Včeraj zvečer se je pod velikim šotorom pred gasilskim domom dogajalo na veliko. Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez ihanskih brancinov. Pa brez lepih deklet tudi ne!

Na prvem večeru tradicionalnih ihanskih veselicah je godel ansambel Donačka s prikupno pevko, ki s svojim glasom in stasom očarala marsikaterega obiskovalca. Kot gost večera pa je nastopil legendarni Alfi Nipič, ki je s svojimi zimzelenimi melodijami popestril večer in popeljal obiskovalce v čase malo nazaj. Med njegovim repertoarjem ni manjkala tudi Slovenija, od kot lepote tvoje. Ne smemo pa pozabiti na lepa dekleta, ki tudi niso manjkala in marsikatera se je poskočno zavrtela na plesišču.

Drugi polčas tradicionalnih ihanskih veselic pa se bo odvil danes zvečer, ko bo nastopila skupina Gamsi, kot gosta pa bo nastopil Vili Resnik. Že popoldan bo na prizorišču potekalo tradicionalno tekmovanje v peki na žaru za naziv Žar mojster Ihan 2015. Kdo bo najboljši, pa izdamo jutri. Oziroma, najbolje je, da se sami podate v Ihan in užijete ihansko veselico ter na ta način pomagate gasilcem, ki so v službi ljudstva dan in noč!

Glede kakšnih izgubljenih tangic, pa zaenkrat nimamo informacij. Očitno so izkušnje iz Štude botrovale temu, da so bile dame malo bolj previdne …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi