JamPiknik – dogodek glasbenikov za glasbenike

27. avgusta je v Turnšah pri Domžalah že drugo leto potekal tradicionalni JamPiknik, dogodek glasbenikov namenjen glasbenikom, ki bi se radi pokazali na glasbeni sceni, spoznali nove ljudi znotraj glasbene industrije in najpomembnejše “jamali” oz. improvizirali na odru z vsemi ostalimi udeleženci. JamPiknik je obiskalo mnogo glasbenikov, kateri so vsak po svoje dodali svoj priokus končni “Marmeladi”. Iz odra se je slišalo vse od jazza, funka, punka, težkih metalskih rifov, zvokov modularnega sintesizerja in klasičnega rocka.

Ampak, kako je JamPiknik sploh nastal? Organizatorja Janez Štrukelj in Luka Rener sta dogodek zasnovala med tem, ko so bili vsi glasbeni dogodki po Sloveniji odpovedani. Ideja je bila, da naredita dogodek, ki bi glasbenikom omogočal pridobiti nova prijateljstva in poznanstva znotraj glasbene industrije ter ustvaril nov spekter priložnosti za vsakega posameznika. “Ta format dogodka se je izkazal za velik uspeh, letos se je namreč dogodka udeležilo še enkrat toliko glasbenikov kot lansko leto. Na odru se je igralo vse do jutranjih ur, med tem pa so se glasbeniki konstantno menjali, vsak je dodal svoj priokus končnemu izdelku ta pa je bil izjemno slasten! Poleg kuhanja marmelade, pa se je peklo na žaru kot se to na pikniku spodobi,” sta nam zaupala Janez in Luka.

S pogledom naprej Janez in Luka še nista končala, vsako leto strmita k izboljšavi dogodka saj si močno prizadevata, da bi pripomogla k razvoju glasbene kulture v Domžalah in njeni okolici.

Miha Ulčar; Foto, video: JamPiknik

Komentarji uporabnikov
Tagi