IDEJA: Tudi danes imajo nekatera dekleta »mehka« kolena, če se k njej v vas pripelješ s starim kolesom

Starejši bralci se boste še dobro spomnili, da si bil včasih »car« če si imel kolo. Dekleta so imela ob tem, ko so videle fanta s kolesom »mehka« kolena in marsikdo je zaradi tega svojo izbranko s kolesom pripeljal pred oltar. Danes so stvari malo drugačne. Če ni »prestižne znamke avtomobila« te dekleta tudi ne pogledajo ne. Da ne govorimo o tem, da bi po njo prišel s kolesom. To bi bila največja sramota. Ampak, kljub vsemu pa ni čisto tako. So še dekleta, ki se rada usedejo na kolo k fantu in ravno o tem v svoji novi skladbi Staro kolo prepevajo člani ansambla Ideja.

Ansambel Ideja, ki ga sestavljajo člani iz širše domžalske okolice in sicer Nika Pirnat – vokal, Janez Drnovšek – kitara,električna kitara,vokal, Andraž Štrukelj – harmonika, klaviature, vokal in Luka Razpotnik – kontrabas, bas kitara, bariton, vokal, je pred kratkim izdal novo skladbo, ki gre zelo v ušesa, spominja pa na tista leta, ko je bil kolo skorajda edino prevozno sredstvo, da si šel zvečer plavšat k dekletu, če pa si še kaj denarja zaslužil, je bila pa tudi škatla od avtomobila dobra, samo da si se pripeljal na željen cilj.

Besedilo za novo skladbo ansambla Ideja je napisal Bernard Miklavc, avtor glasbe je basist ansambla Luka Razpotnik. Za snemanje in videospota je poskrbela produkcijska ekipa Golica TV. Posneto pa je bilo v Studiu Repnik. Nekaj kadrov so posneli v Domžalah, nekaj v Rudniku, v centru mesta Kamnik ter na golf igrišču v Volčjem Potoku.

Kot so nam zaupali člani ansambla Ideja njihova nova skladba Staro kolo govori o fantu, ki se je peš odpravil v vas k svojemu dekletu. Med potjo v grabnu pa najde staro kolo. Navdušen nad njim, ga pobere in odpelje domov, kjer ga je očistil, narisal nanj dva srčka in se nato odpravil k svojemu dekletu. Ker pa je fant muzikant, je med igranjem zagledal legendarno katrco – stari avto in se odločil, da ga bo kupil. Seveda pa bo še prej treba igrati. Ko je ugotovil, da je zbral dovolj denarja, je šel njegov prašiček na prafaktorje, z legendarno katrco pa se je odpeljal po svoje dekle in nato še po svoje prijatelje. Kako pa je vse skupaj potekalo, pa je najbolje, da si ogledate vse skupaj v zgornjem videu.

Ansambel Idejo lahko spremljate tudi na njihovem Facebook profilu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv ansambla Ideja; Video: Golica TV
Tagi