Harmonika? Rock’N’Roll? Vse to je HARMONK’N’ROLL!

V teh dneh imajo člani skupine Harmonk’N’Roll ne malo razlogov za veselje, saj je pred vrati njihov koncert oziroma bolje rečeno žur pod imenom Harmonk’N’Roll-anje. Le kaj fantje pripravljajo tokrat?

Leto 2015 je za člane skupine Harmonk’N’Roll v več pogledih prelomno. Angažiranost, ljubezen do glasbe in ustvarjanje izven ustaljenih okvirjev, je že nekaj časa njihova posebnost. Rezultat vsega omenjenega pa je CD, ki so ga izdali spomladi. Zgovoren naslov “Od Rock’N’Roll-a do Harmonk’N’Roll-a” pove marsikaj o njihovi glasbeni usmeritvi in ob vrsti štiričlanskih moških sestavov deluje sveže! “Veseli smo, da si počasi s svojim stilom utrjujemo prepoznavnost. Skladbe kot so Mini kikl’ca, Me Boža, Božiček pije cviček in druge so plod lastnega navdiha članov zasedbe. Vsekakor pa obljubljamo, da za izdajo naslednjega CD-ja ne bomo potrebovali naslednjih osem let. Ker ob glasbi uživamo nove ideje že zorijo. Najnovejšo skladbo bomo premierno predstavili v novembru na našem koncertu”, pravijo fantje.

Izdaji CD-ja so sledila mnoga gostovanja na radijskih postajah in koncertih. Nato se je vse odvilo gladko in hitro. Posneli so tretji videospot za pesem Greva v katrco, imeli zasedeno sezono in že je tu november ter Martinov vikend, ki se ga veselijo zaradi prav posebnega dogodka, ki ga organizirajo.V teh dneh bodo namreč okronali uspešno leto s Harmonk'N'Roll-anjem!

Harmonk'N'Roll-anje?
Večina ansamblov se odloča za organizacijo koncertov, v takšni ali drugačni obliki. Fantje skupine Harmonk’N’Roll so se odločili za drugačen koncept-za Harmonk´N´Roll-anje! Osnovni namen je oživljanje dvoran, kulturnih domov v katerih so se včasih dogajali plesi, ki so se v zadnjem času preselili na druga prizorišča in pa seveda zabava! “Na naših koncertih se ne sedi, na Harmonk’N’Roll-anje se hodi žurat! ”, so nam zatrdili fantje in dodali ”Tudi tokrat smo v goste povabili mlade odlične mlade glasbenike, s katerimi smo že oziroma smo si želeli sodelovati. To so ansambel Nemir, ansambel Smeh in ansambel Jureta Zajca. In kadar smo na kupu take face, zna dobro “pokat”!”

Mi jim verjamemo. V petek, 13. novembra 2015, ste ob 20. uri vabljeni v Kulturni dom Toma Brejca na Vir pri Domžalah, kjer se boste lahko zavrteli ob odlični glasbi!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhivi ans Nemir, ans. Smeh, ans. Jureta Zajca in Harmonk’N’Rolla
Komentarji uporabnikov
Tagi