Gamsi z novimi videospoti: Jaz sem Marička, Pesem moja in…

Skupina Gamsi, ki izhaja iz okolice Domžal, je lani dočakala polnoletnost, saj  uradno šteje svoja leta od leta 1993, ko so se s skladbo O, Korl predstavili v takrat zelo popularni oddaji Poglej in zadene ter čez noč postali slavni.

Gamsi so širši slovenski javnosti znani kot veseljaki in žurerji, dobro voljo pa so, kot pravijo sami, ponesli v vsako slovensko vas, tostran in onstran naših meja. Predvsem pa so vso Slovenijo dvignili na noge s svojim hitom Hej, hej, ki ga mnogi veliko bolj poznajo kar po refrenu Kdor ne skače, ni Sloven'c.

So prvi na slovenski glasbeni sceni, ki so naredili narodno-zabavno glasbo malo drugačno, bolj svežo in moderno, imenovano turbo folk. Temu stilu je nato sledilo še več ansamlov.

V tem času so posneli 10 zgoščenk (118 skladb) in ustvarili 8 kakovostnih videospotov. Snemali so v raznih studiih in sodelovali z vrhunskimi strokovnjaki, tudi s producentom Dušanom Zoretom (studio Napoleon v Kamniku), ki je 90 odstotkom vseh skladb skupine Gamsi vdahnil »dušo«, kot temu rečemo. Gamsi so prepotovali vso Slovenijo, večkrat so nastopali na Hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici. Leta 2002 so na svetovnem prvenstvu v nogometu v daljni Južni Koreji igrali »domače viže«.

V vseh letih je skupina doživela le dve menjavi: leta 2007 je skupino zapustil bobnar Damir Jurak, ki ga je zamenjal Frenk Burja, in leta 2011, ko je kitarista Tomaža Palčiča zamenjal Mitja Krajnc.

Pred krakim so posneli tri nove videospote in sicer "Jaz sem Marička, Pesem moja" in… (za zadnjo boste zvedeli kmalu… )

Nove videospote so posneli v produkciji Veseljak TV.

Več o Gamsih si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.gamsi.si

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi