FOTO/VIDEO: Donald Trump z ženo Melanio in sinom Barronom obiskal Vir pri Domžalah

Vir pri Domžalah se je včeraj s tradicionalno postavitvijo Strička, maskote tamkajšnje pustne sekcije, ter prevzemom občinske oblasti, vključno s ključem občinske blagajne, za štirinajst dni spremenil v Pustno deželo, kjer bodo veljali strogi pustni zakoni, za kar bo skrbela pustna policija. Ker gre za pomemben dogodek, ki mu na svetu ni para, je logično, da so se prireditve udeležili tudi pomembneži. Med njimi je bil tudi novi ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio in sinom Barronom. Zaradi tega so seveda veljali tudi strogi varnostni ukrepi. Poleg zapečatenih jaškov, so bile zapečatene tudi vse steklenice. Nič niso namreč hoteli prepustiti naključju.

Pustna druščina iz Vira je včeraj iz rok župana Tonija Dragarja prevzela ključ občinske blagajne, za katero je župan dejal, da je v njej več kot lani in sicer sta notri kar dva cela evra. Sedaj bo imela nova oblast štirinajst dni časa, da zapravi to bogastvo, kar bo velik problem. Upamo pa, da minister za finance ne bo osivel od razmišljanja kako zapraviti denar. Pustna druščina pa ni prevzela samo ključa občinske blagajne, za štirinajst dni je prevzela tudi občinsko oblast. V tem času se bo dogajalo na polno. Vse pa bo povezano s pustom, pustnimi norčijami, mastnimi in mokrimi usti, pa še kaj bi lahko naštevali. Ves ta čas bo držal tudi rek: »Kdor ni za pusta, naj se izseli do avgusta!«

Postavitev Strička na streho lekarne na Viru, kjer bo štirinajst dni budno opazoval dogajanje v Pustni deželi Vir, je potekala po ustaljenem postopku, se pravi s povorko, ki je letos krenila izpred parkirišča Zvitkarnice Scena bar, sestavljali pa so jo ministri Pustne sekcije Vir, kurenti iz Ormoža, godlerji iz Šenčurja, čarovnice iz Nožic, ansambel Odziv, ameriški predsednik Donald Trump s prvo damo Melanio in sinom Barronom ter predstavniki delavcev in direktorjev nekdanjih uspešnih domžalskih tovarn, ki so pred leti žal propadla. Seveda so bili tam v pričakovanju, da bo tako visok obisk morda pripomogel, da se oživi nekdanji gospodarski ponos.

Kot je bilo za pričakovati je bila največ pozornosti deležna prva ameriška družina, zato so imeli varnostniki tajne službe Pustne dežele kar veliko dela. Za to priložnost so izdelali tudi posebno limuzino, v kateri se je prevažala ameriška družina. Kot smo uspeli izvedeti, se bo ameriški predsednik mudil v Sloveniji štirinajst dni. V tem času bo z ministri Pustne dežele Vir potoval po Sloveniji, kjer si bo ogledoval gospodarske panoge.

Po dobrih dveh urah vandranja, vmes sta bila dva postanka, da so si udeleženci povorke »privezali« dušo, so končno prispeli do lekarne na Viru, kjer so Strička spravili na prestol, nato pa je sledil za pustno druščino najbolj prijeten trenutek. Predsednik Pustne sekcije Striček Vir, Peter Kosec-Pipi je iz rok župana Tonija Dragarja in podžupanje mag. Renate Kosec prejel ključ občinske blagajne. V tistem trenutku je zaživela Pustna dežela Vir, kjer se bo dogajalo na polno, vključno s tradicionalnim pustnim karnevalom, vse do žalnih slovesnosti in pokopa pusta na pustni torek.

Za konec je sledil še slavnostni govor ameriškega predsednika, ki je pred številnimi novinarji in firbci dejal, da je ponosen na Pustno deželo Vir in da se je z veseljem udeležil te prireditve. In ker pa Trump ne bi bil Trump, je na koncu pridodal, da bo poskrbel, da bo tudi naselje Vir dobilo svoj zid. Prav tako bo naredil vse, da bo Pustna dežela Vir ponovno velika!

Prireditve se je udeležil tudi domžalski kipar Jože Tönig, avtor prepoznavnih pustnih mask raznih politikov in tajkunov, ki jih je vsako leto možno videti na virskem pustnem karnevalu ter tudi na drugih karnevalih. Jože vsako leto izdela kakšno novo masko in sicer od oseb, ki je tisti čas najbolj aktualne. Letos je na novo izdelal maski od Donalda Trumpa in Melanie.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi