FOTO: V Pustni deželi Vir je bilo najbolj NOROOO pustno rajanje pod Alpami

V Pustni deželi Vir so včeraj zvečer maškare od blizu in daleč napolnile veliki prireditveni šotor, kjer se je odvijalo noro pustno rajanje, na katerem so se zbrali vsi zabave željni. Da je bil res pravi žur, so poskrbeli člani skupine Gadi in ansambla Saša Avsenika, saj se je zabavalo in rajalo do jutranjih ur.

Ko so si po večerni risanki zajčki očistili zobe in smuknili v posteljo, se je v Pustni deželi Vir šele dobro pričelo in to z noro pustno zabavo, ki jo vsako leto v velikem šotoru v športnem parku priredijo člani Pustne sekcije Striček. V Pustno deželo je tudi tokrat prišlo mlado in staro, ki so do zadnjega kotička napolnili veliki šotor, kjer se je odvijal nori pustni žur. Ker je bilo to pustno rajanje in povrhu še noro, seveda niso manjkale raznolike maškare, tudi skupinske, ki so prišle od blizu in daleč. Organizatorji so poskrbeli, da so bile najlepše maske po izboru žirije tudi bogato nagrajene. Plesalo in rajalo se je vse do takrat, ko so prvi petelini iz soseščine naznanili, da se počasi bliža jutro in da je že čas, da se tudi zabave željne maškare počasi odpravijo k počitku. In tako je tudi bilo. Treba se je nabrati novih moči, saj danes sledi ponovitev pustnega žura. Res, da ne do jutra. Bo pa …

Veliki šotor trenutno sameva, vendar ne bo dolgo, že danes popoldan, takoj po koncu 26. tradicionalnega pustnega karnevala na Viru, ki se bo začel točno ob 14. uri in 26 sekund, bo ponovno poln različnih mask, saj bo na sporedu velika pustna zabava s Kvatropirci in Ognjenimi muzikanti. Se pravi, da bo ognjeno in kvatropirsko … Organizatorji pravijo, da je zabava tudi tokrat zagotovljena!

Da ne pozabimo, še nekaj pomembnega vam moramo povedati: »Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!«

Več foto utrinkov z norega pustnega rajanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak
Komentarji uporabnikov
Tagi