Fakini predstavljajo Junaka

Fakini imajo vse športnike za JUNAKE!

Luč sveta je ugledal nov videospot za skladbo Junak skupine Fakini, ki je posvečena športnikom, kateri so v teh covid časih še toliko bolj cenjeni, saj nam s svojimi uspehi dajejo veselje, radost, nas povezujejo in nam navsezadnje dajejo upanje. Gre za pravo navijaško skladbo, saj imajo Fakini vse športnike za junake.

Boštjan Cerar, harmonikar skupine Fakini nam je povedal, da se mu je ideja za skladbo Junak porodila v času, ko je njegov sin Tristan ob gledanju košarkarske tekme strastno in glasno navijal za našega junaka Luko Dončića: “To njegovo veselje nas je spodbudilo in nastala je prava navijaška pesem z naslovom Junak.”

Videospot za skladbo so posneli v domžalski občini, natančneje pri Saharskem hribu na Viru. Na ta način so želeli pokazati del lepote domžalske občine, kjer je na voljo veliko lokacij za športno in rekreativno udejstvovanje. To pa še ni vse. Boštjana veseli, da so k projektu snemanja videospota brez težav pristopili številni posamezniki, organizacije in lokalna podjetja. Zato se ob tej priložnosti v imenu skupine Fakini zahvaljuje Občini Domžale in podžupanji mag. Renati Kosec, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, Avtohiši Veit Team in Urši Burja, Avtošoli Retos, Elektormehaniki Verbič, Izolaciji Hlastec, podjetju Klopčič, Pivovarni in pivnici Adam Ravbar, Tiskarni Enzo grafika, Jaki Košaku za ozvočenje in luči, Jerneju Smolingerju iz Audio in videoprodukciji JB. Prav tako se Fakini za sodelovanje pri snemanju videospota zahvaljujejo znanemu obrazu s TV zaslonov gasilcu Sašotu, ki je v videospoti odigral košarkarja in seveda tudi vsem statistom.

Fakini vam želijo prijetno poslušanje skladbe, ki si jo lahko ogledate v zgornjem videu.

Skupina Fakini, ki jo sestavljajo Ivek Gungl (bas kitara), Matej Knez (ritem kitara), Boštjan Cerar (frajtonarica) in Alen Gungl (bobni), se v avtorskih skladbah predstavlja kot zabavna skupina s pridihom narodne glasbe s frajtonarico. Seveda pa na svojih nastopih izvajajo celotno slovensko, hrvaško in ostalo tujo plesno glasbo. Ob igranju v živo, dajejo velik poudarek na pravi zabavi, v kar vlagajo veliko energije, zato je njihov nastop še toliko bolj zanimiv. Fantje so nam zaupali, da se znajo na nastopih popolnoma prepustiti željam poslušalcev in plesalcev. Njihov cilj je, da v roku enega leta Fakini postanejo hit bend za prave fešte. Seveda si želijo v tem obdobju posneti dovolj kvalitetnih skladb, katere bi nadgradili z izdajo zgoščenke. Ker so fantje vso stvar vzeli resno, boste o njih zagotovo še veliko slišali. Njihov moto je: “Glasba je naše življenje. Naše življenje je glasba.”

Več o Fakinih si lahko preberete na njihovi spletni strani, spremljate pa jih lahko tudi preko njihove Facebook strani in Instagrama.

Miha Ulčar; Foto, video: Skupina Fakini

Komentarji uporabnikov
Tagi