Evri v žepu

“Evri v žepu” je skladba, ki popelje našo domovino v čisto drugačno glasbeno dimenzijo in se premika s hitrostjo trendov, ki se širijo po celem svetu. Skladba “Evri v žepu” je novopečeni produkt domžalskega raperja El Makedonerja, iz njegove prihajajoče plošče “Adekvatno Stanje”, za katero je posnel tudi videospot, ki je luč sveta ugledal danes ob 17. uri.

Kljub poletnemu času, ki nam narekuje umirjen tempo, domžalski raper El Makedoner ne počiva, saj je luč sveta ugledal njegov novi videospot skladbe “Evri v žepu”. Podlago oziroma matrico je izdelal Magnificov sin Peter Pesut iz skupine “Brudaz” iz Ljubljane. Sama skladba je bila posneta pri Maju Klasincu a.k.a. Know3mber v Mariboru, zmiksana in vokalno urejena pa pri Temelku Andreevu iz Makedonije. Za snemanje videospota, ki je potekalo v Mengšu, Logatcu in Ljubljani, je ponovno poskrbela ekipa NESI VIDEOS.

Kot vidite se ime našega zvestega in ponosnega meščana, ki ima za seboj kar nekaj nastopov, počasi širi že izven naše regije in državnih meja, kar pomeni, da se mu odpirajo nove priložnosti za napredek. Stefan Josifovski a.k.a. El Makedoner pa ni aktiven samo na glasbenem področju, ampak tudi na intelektualnem, saj je pred kratkim diplomiral na Fakulteti za tehnologijo polimerov.

Spomnimo, da je El Makedoner poznan po svojih življenjskih oziroma storytelling besedilih, saj je njegovo vodilo to, da je potrebno zajeti čim več različnih področij, če želiš uspeti v glasbeni industriji, zato bo njegov prihajajoči album “Adekvatno Stanje”vseboval glasbe različnih žanrov.

El Makedoner nam je zaupal, da pred njim ni počitka, saj že v tem mesecu nadaljuje svojo slikovito in začrtano pot, ravno danes je imel intervju v glasbeni oddaji Valterja Lapanje na radiu Koper, čez nekaj dni pa z raperjem Jašo Cejem iz Nove Gorice, ki gostuje na njegovem albumu in je znan po svojem singlu “Gorica je na mapi”, začne s snemanjem novega videospota.

Z El Makedonerjem se dotakneva tudi njegove skladbe “Kurva”, ki je izšla nedavno nazaj in je dvignila kar nekaj prahu: »Za to skladbo moram povedati, da sem pričakoval negativen “feedback” oziroma odziv, kar se to že nekaj časa dogaja v Sloveniji. Vsi znajo in zmorejo boljše, ampak na žalost so skriti doma za svojimi ekrani. Lažje je pljuvati nekoga, kot ga podpirati, kajne? Točno te osebe, ki so negativno reagirale na vulgarne besede v prejšnji skladbi, te iste besede poslušajo v tujem jeziku (srbščini, angleščini itd.), kar se jim zdi “kul” in sprejemljivo. Moramo sprejeti dejstvo, da se generacije menjajo, kar vpliva tudi na potek celotne glasbe v novi  “eri”. To pa ne pomeni, da bom samo sledil trendom, ampak sem se želel preizkusiti na novem področju. V tej zadnji skladbi “Evri v žepu” ne žalim deklet, ampak samo predstavljam, da uživamo v življenju, kakor se le da in mislim, da bo šlo tudi to komu na žalost v nos.»

Ob tej priložnosti se El Makedoner zahvaljuje Amirju Abdakoviću, ki je veliko truda in dobre volje prispeval k temu projektu in celotni organizaciji: »Prepričan sem, da je to šele začetek dobrega prijateljstva. Na snemanju  sem spoznal veliko ljudi. Dobra beseda se bo naprej definitivno širila za plesalki Saro Šahinović in Anjo Dolenec ter za ostale statiste. Zahvala gre tudi moji ekipi, ki ji bom večno hvaležen in brez katerih danes ne bi bil to kar sem: Sebastjan Pernič, Žiga Dišič, Luka Martinec, Žan Pernič, Jan Pajtak, Aleksandar Kremić, Neli Merkužič, Peter Grčar, Tim Bonča, Beni Memiš, Adrian Smakiqi, David Sivec in Domen Tekavec.

Ob koncu nam El Makedoner še zaupa, da prihaja nekaj, na kar poslušalci še niste pripravljeni: »Prihaja BalKlan.«

El Makedonerja lahko spremljate na njegovem FB profilu in preko Instagrama.

Miha Ulčar; Foto: osebni arhiv El Makedonerja; Video: El Makedoner

 

Komentarji uporabnikov
Tagi