El Makedonerjevih 13

Luč sveta je ugledala video za novo skladbo z naslovom “13”, ki jo je izdal domžalski umetnik in glasbeni izvajalec El Makedoner. Skladba, ki jo je El Makedoner pripravil v sodelovanju z makedonskim glasbenikom Vladimirjem Naumovskim, opisuje temačno stanje letošnjega leta, ki ga je krojil novi koronavirus.

Tokrat je domžalski glasbeni ustvarjalec El Makedoner združil moči z Vladimirjem Naumovskim, ki na makedonski glasbeni sceni deluje že petnajst let, najbolj prepoznaven pa je po “crunk rapu”. El Makedoner je tudi gostoval na Vladimirjevem albumu “Krstopat”.

Glede same zvrsti glasbe, ki se imenuje “crunk rap”, nam je El Makedoner povedal, da ta ni tako razširjenja med glasbeniki in publiko, je pa prepričan, da mu je uspel tudi tokratni poskus, da se prikaže v različnih glasbenih žanrih: “Najbolj na kar sem ponosen je to, da sem pred približno desetimi leti poslušal določene izvajalce iz Slovenije, Makedonije in širše in sedaj imam prav to možnost in srečo, da lahko sodelujem z njimi. S tem projektom se poslavljam od letošnjega leta in vstopam v upam da bolj pozitivno leto 2021 ter z zelo večjim zagonom, voljo in odločnostjo. Želim vam lepe praznike in sporočam vam da držite glavo pokonci ter s skupnimi močmi bomo definitivno premagali tudi to obdobje, ki nas je zajelo s tem virusom, ki se neprekinjeno širi.”

Miha Ulčar; Foto, video: El Makedoner

Komentarji uporabnikov
Tagi