El Makedoner in Decix – Domžale in Kranj na Prvi liniji

Luč sveta je pravkar ugledal nov videospot za skladbo Prva linija, ki jo je domžalski raper Stefan Josifovski a.k.a El Makedoner posnel skupaj z Dejvi Ilievim – Decixom iz Kranja. Skladba govori o tem, da se nekateri glasbeniki, med njimi sta tudi ta dva glasbenika, še vedno držijo osnov rapa. Pri tem pa sta povezala mesti Domžale in Kranj, ki sta slikovito prikazana tudi v videu.

Domžalski raper El Makedoner ne pozna počitka, saj trdo dela na svojem prvem albumu, ki ga je poimenoval »Adekvantno stanje«, vseboval pa bo dvajset skladb, v katera je in še bo izlil vsa svoja čustva. Poleg samostojnih skladb bo album vseboval tudi skladbe, ki bodo nastale v sodelovanju z drugimi glasbeniki iz različnih krajev, na ta način pa bo poskušal povezati Domžale z drugimi kraji. Je pa luč sveta pravkar ugledal videospot skladbe »Prva linija«, ki jo je posnel skupaj z Dejvi Ilijevim – Dicixom iz Kranja.

»Trdo delam na svojem albumu, ki bo nosil naziv »Adekvantno stanje«, kar pomeni ustrezno ujemanje oziroma enakovrednost. To specifično ime albuma pa sem izbral zato, ker se trudimo biti enakovredni v svetu, kjer velja ravno nasprotno, saj smo vsakodnevno priča nepravičnosti, laži in stereotipnih pogledov na svet. Ker želimo boljši svet, je treba opozarjati in se boriti to, tudi z glasbo, ki ne pozna meja,« o naslovu novega albuma, ki bo vseboval dvajset skladb pove El Makedoner. V skladbah bodo razlita različna čustva, od jeznih pa vse do ljubezenskih. Album bo poleg njegovih skladb vseboval tudi nekaj skupnih skladb s še nekaterimi glasbeniki iz Kranja, Ljubljane, Maribora, Nove Gorice in še iz kje. »Skratka, poskušal bom povezati naše mestece Domžale z drugimi kraji in ga označiti na glasbeni mapi.«

Prva linija, ki jo je El Makedoner posnel skupaj z Decixom, govori o tem, da se glasba skozi čas spreminja, ampak še obstajajo glasbeniki, ki se držijo osnovnega rapa. Ker prihajata iz Domžal in Kranja, sta v skladbi, ki je bila posneta v Blackotu Studiu, tudi povezala ti dve mesti. Videospot slikovito prikazuje naše priljubljene Domžale, nekaj posnetkov pa je tudi iz Kranja. Kot boste lahko videli v zgornjem videu, ki je še čisto svež, je kar nekaj posnetkov narejenih iz zraka, za kar so uporabili dron.

El Makedonerja lahko spremljate na njegovem facebook in instagram profilu.

Miha Ulčar; Foto, video: El Makedoner&Decix

Komentarji uporabnikov
Tagi