El Makedoner: “Demoni ste zdej, bili ste tud prej. V špegu poglej, ko se najdeš, povej!”

Luč sveta je ugledal nov videospot za skladbo “Demoni” domžalskega raperja El Makedonerja, za katerega so kadre posneli v Domžalah, Ljubljani in Logatcu. Demoni je že druga El Makedonerjeva skladba z videospotom iz prihajajočega albuma »Adekvantno stanje«, ki bo izšel v letošnjem letu in sicer v fizični kot v digitalni obliki na vseh spletnih plaftormah. V skladbi “Demoni” gre za metaforično predstavitev nekatere vrste obsedenih ljudi, ki bi jih lahko poimenovali »demoni«, s katerimi smo obkroženi, le-ti pa bi radi po liniji najmanjšega odpora prišli do čim hitrejšega in čim večjega zaslužka.

Na sceni je že druga skladba z videospotom iz prihajajočega albuma »Adekvantno stanje«, ki bo izšel v letošnjem letu. Domžalski raper Stefan Josifovski a.k.a. El Makedoner se je snemanja novega videospota za skladbo “Demoni” lotil zelo profesionalno, pri čemer mu je tudi tokrat pomagal Maj Klasinc iz Maribora, ki je poskrbel za snemanje vokalov ter urejanje melodije. Snemanje in za montažo videospota je poskrbela ekipa NESI VIDEOS iz Logatca, ki je pri svojem delu pokazala velik profesionalen pristop in zavzetost pri samem delu. Snemalni kadri so bili posneti v Domžalah, Ljubljani in Logatcu.

El Makedoner nam je v zvezi s skladbo “Demoni” povedal, da gre za metaforično predstavitev ljudi z nazivom “demoni” s katerimi smo obkroženi in so po svoje”obsedeni”. V prevodu gre za ljudi, ki bi po liniji najmanjšega odpora radi prišli do čim hitrejšega in čim večjega zaslužka. »Žalostno, ampak resnično. Podrejeni so sistemu, ki jim vzbuja strahove in hkrati vliva samozavest in samoprepričanje, da dejansko pomenijo in veljajo nekaj več. Zaslepljeni so s praznimi obljubami, posledično pa se bojijo biti neodvisni. To pesem posvečam vsem tistim, ki se bodo nekoč zavedali, da so naredili veliko napak v svoji preteklosti. Prišli bodo do spoznanja, da so le ljudje in da smo ljudje znani po tem, da pogosto delamo napake ter da idealen človek nikoli ni obstajal in nikoli ne bo,« obrazloži El Makedoner.

Njegov prvi album »Adekvantno stanje«, ki bo izšel v letošnjem letu v fizični in digitalni obliki na vseh spletnih platformah, bo vseboval osemnajst skladb, v katera je raper zlil vsa svoja čustva. Po njegovih besedah ima vsaka skladba svojo zgodbo in svoj stil. V teh posameznih zgodbah pa se bo lahko našel prav vsak, kar je še najbolj navdihujoče. Nekaj skladb je nastalo v sodelovanju z bolj prepoznavnimi izvajalci/izvajalkami iz različnih mest, kot so Kranj, Nova Gorica, Ljubljana ter Maribor, z namenom povezovanja in enotnosti umetnikov v Sloveniji. Prva skladba z videospotom iz albuma je izšla septembra lani, ki jo je El Makedoner pripravil v sodelovanju z “Decix” iz Kranja in je dosegla kar nekaj ogledov. Več o novem albumu pa takrat, ko bo zagledal luč sveta. Vi pa si v zgornjem videu le oglejte Demone in naj vas ne bo nič strah. Strah je votel, okrog ga pa ni nič.

El Makedonerja lahko spremljate na njegovem Facebook in Instagram profilu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: El Makedoner; Video: NESI Videos

Komentarji uporabnikov
Tagi