Druga plat Ine Shai razkrita v “živi” verziji čutne r’n’b skladbe “Touch”

Ina Shai je novembra lani predstavila čutno r’n’b skladbo “Touch“. Originalna skladba “Touch” je nežna, zapeljiva in vsebuje veliko elektronskih elementov, medtem, ko lahko danes, v živi, slečeni verziji skladbe slišite njeno drugo plat – in v njej tudi drugo Ino.

V živi, slečeni verziji skladbe Touch je več emocij, bolj se začuti besedilo in pristna, bandovska energija. Eden izmed ljubših delov ustvarjanja in izdajanja glasbe je za Ino ravno nastopanje v živo, kjer se lahko prepusti toku glasbe in nobena verzija ni enaka drugi.

Zato so njene skladbe zadnje mesece vedno predstavljene najprej v svoji originalni različici, nato še v svoji živi: “Ta svoboda, ki si jo dovolim na odru ali ko ustvarjam je tisto, kar daje glasbi pravi čar. Zato mi je zelo pomembno, da lahko tudi skladbo Touch predstavim v bolj surovi, prvinski obliki, brez nekaterih elementov, ki jo ima njena studijska verzija. In moram priznati, da sem bila tudi sama presenečena nad tem, kako je skladba izpadla. Z bendom namreč nismo vadili pred snemanjem, vse se je zgodilo tam, na mestu, v dveh ali treh poskusih, in mislim, da se lahko začuti, da smo vsi res uživali in se prepustili toku,” pravi Ina Shai, ki je trenutno sredi snemanja svojega novega albuma.

Tako imenovani live performance video je bil, kot live verzija pesmi Queen posnet v legendarnem studiu Konk v Londonu, pod taktirko pianista Andrewa Yeatsa, ki redno sodeluje s svetovno znanimi izvajalci, kot so Callum Scott, Sam Fischer … ter producenta in avdio inženirja Charlieja Thomasa, ki je sodeloval z izvajalci kot so Paul McCartney, Ella Henderson, One Direction, Pink Floyd, Little Mix idr.

Petra Petravič; Foto: FB profil Ine Shai

Tagi