Domžalski rokerji med najboljšimi na svetu

Domžalska glasbena skupina IMSET je ena izmed najbolj obetavnih rock skupin ne le v Sloveniji, ampak tudi v tujini. V tem letu so se izmed 26.000 izvajalcev iz celega sveta, uvrstili v finale največjega mednarodnega glasbenega tekmovanja ISC (International Songwriting Competition). Tako jih sedaj poslušajo tudi svetovno znani člani skupin Coldplay in Linkin Park.

IMSETovci so se na ISC tekmovanje prijavili s skladbama “Lost Inside” in “All The Same”. Pesem “All The Same” je osvojila 9. mesto v Rock Category, pesem “Lost Inside” pa je osvojila 6. mesto v Lyrics Category.

To, da se IMSETovci spogledujejo s tujino, ni nobena skrivnost. Že dolga leta sodelujejo z enim najbolj priznanih slovenskih producentov Matejem Pečaverjem, ki je poleg Imsetov ustvarjal tudi s Parni Valjak, Goran Bare & Majke, Gibonni, ter še mnogimi drugimi. Do sedaj so Imseti sodelovali tudi s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park) in Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey). Z novim singlom All The Same pa so tokrat združili moči s producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Blink 182, Rita Ora).

V nedeljo, 30. maja 2021 pa so pesem z naslovom All The Same, ki je na ISC tekmovanju zasedla 9. mesto, predstavili tudi z novim videospotom.

Čestitke fantje!

Karin Božič Zupančič; Foto: IMSET osebni arhiv, Marko Alpner, Matic Gabriel

Komentarji uporabnikov
Tagi