Domžalski gasilci z gasilskim špalirjem Janeza in Lidijo pospremili v zakonski stan

Poroka je zagotovo mejnik v življenju za vse, ki se podajajo na skupno življenjsko pot. Seveda pa si vsi mladoporočenci želijo, da je ta dan kar se da popoln, da jim le-ta ostane v najlepšem spominu. Tu seveda ne šteje samo uradni del, kot sta civilna ali cerkvena poroka, ampak tudi vse tisto, kar se na ta dan zgodi izven uradnih ustanov. Med to spadajo šranganje ter razni drugi običaji, ki se razlikujejo od vasi do vasi, ohranjajo pa se iz roda v rod. Velikokrat svoje člane v zakonski stan pospremijo tudi gasilci, seveda na gasilski način. Pri tem običajno ne gre brez vode in pa tudi hrupa, da se ve, da se v zakonski stan podaja nekdo iz gasilskih vrst.

Slednje sta na lastni koži občutila Janez in Lidija Lenarčič, ki sta na skupno življenjsko pot stopila zadnjo soboto v mesecu septembru. Ker je Janez gasilec že od malih nog, vedo pripravljen priskočiti na pomoč bližnjemu v nesreči, so mu njegovi gasilski kolegi iz PGD Domžale – mesto, pridružili so se jim tudi gasilci PGD Stob – Depala vas in CZR Domžale, za vstop v zakonski stan pripravili presenečenje z gasilskim špalirjem.

Gasilska ceremonija ju je čakala na Goričici, kjer sta najprej pred bogom sklenila večno zvestobo, po zaključku cerkvene poroke pa so vajeti oziroma cevi v roke vzeli gasilci, ki so mladoporočencema pripravili malce drugačen gasilski špalir. Ta je bil, kot boste lahko videli na fotografijah, sestavljen iz gasilskih cevi. Seveda ni šlo brez vode, saj je bilo mladoporočenca potrebno tudi malce zaliti. V nadaljevanju so ju z gasilsko avtolestvijo ponesli v višave, da sta si Domžale in okolico lahko ogledala še z ptičje perspektive in z očmi zakoncev. Sledile so čestitke, zdravica ter seveda obvezna skupna fotografija.

Ob tej priložnosti se Janez in Lidija gasilcem PGD Domžale – mesto, PGD Stob – Depala vas in CZR Domžale zahvaljujeta za prijetno gasilsko presenečenje, s katerim so ju pospremili na skupno zakonsko pot in jima polepšali poročni dan!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Janeza in Lidije Lenračič

Komentarji uporabnikov
Tagi