Ditka z novim singlom v svežih in svetlih barvah

V začetku Kajuhovega leta je kantavtorica in skladateljica Ditka predstavila uglasbitev njegove uporniške pesmi z naslovom »Naša pesem«. To pomlad pa v eter pošilja novi singel v svežih in svetlih barvah. Gre za pesem Ferija Lainščka z naslovom »Čas«.

»Pesem nas nevsiljivo opomni, naj razmislimo o pomenu časa, ki neizogibno beži. Da iščemo zadovoljstvo v vsakem trenutku in ga zares skušamo živeti, tu in zdaj. Morda zastavlja tudi vprašanje, kaj čas pomeni vsakemu izmed nas?« o novem singlu pravi Ditka.

Glasbo za skladbo »Čas« je napisala Ditka sama, aranžma pa njen oče Gorazd Čepin. Skladba je svoje mesto našla na Ditkinem aktualnem albumu z naslovom »Med nama je angel«. Za pesem so posneli tudi videospot, katerega namen je prikaz spreminjanja in minevanja v preprostosti bivanja v sožitju z naravo. Na snemanju videospota se je Ditki pridružil tudi njen štirinožni prijatelj, bernski planšar Bowie.

»Čas v družbi mojega kužka Bowieja je neprecenljiv. On je vedno ob meni, ko ustvarjam ali ko si vzamem proste trenutke. Najraje imam sprehode z njim v čudoviti naravi naše Koroške. Prav zato si videospota za pesem, v kateri pripovedujem o tem, kateri časi so najlepši, nisem mogla predstavljati brez mojega psa in narave,« je povedala Ditka.

Ditka je skladbo uglasbila ravno 22. aprila, na Svetovni dan zemlje. »Morda tudi zato pesem tako tesno dojemam v povezavi z naravo. Menim, da bo s svojo vedrino in svežino lepo pospremila prihajajoče poletje in želim si, da bi se zasidrala v srce in v uho mnogih ljubiteljev Lainščkove poezije,« je še dodala glasbenica.

Ob spremljavi svoje glasbene zasedbe bo Ditka skladbo »Čas« v živo predstavila tudi na poletnih koncertih po vsej Sloveniji.

Petra Petravič; Foto: Dobran Laznik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi