Ditka s svojim stasom in glasom očarala Čarobno mesto

Po zaslugi simpatične Ditke, ki je s svojim stasom in glasom v nedeljo, 22. decembra 2019, napolnila domžalsko Čarobno mesto, se je spremenilo tudi vreme, ki je prva dva dneva krojilo tamkajšnje dogajanje. Tik preden je stopila na oder, je namreč prenehalo deževati, zato je bil čaroben večer na dlani.

Čarobno mesto bo v vsej svoji čarobnosti svoja vrata odprlo tudi danes v ponedeljek, 30. decembra 2019, ob 17. uri, ko bo na sporedu predstava za otroke, v nadaljevanju večera in sicer ob 20. uri, pa bodo na svoj račun prišli še veliki otroci, saj bo za glasbeno večer tokrat poskrbel New Swing Quartet. Program bo povezoval Robert Pečnik – Pečo. Vreme brez dežja je naročeno, prav tako zagotovljen odličen program, zato torej ni dilem, da danes zvečer, ne bi obiskali Čarobno mesto in bili tudi vi del čarobnega decembra.

Obiskovalci, ki so že obiskali Čarobno mesto, ki se nahaja v Slamnikarskem parku, so nad njim več kot navdušeni, saj Čarobno mesto nudi pravo mero intimnosti, obenem pa se lične lesene hišice, v katerih se nahaja gostinska in druga ponudba, lepo skladajo s samim parkom. Svoj čar dodajo tudi praznične lučke in lepo okrašen paviljon, v katerem potekajo nastopi glasbenikov, tam pa se odvija tudi program za otroke.

Čarobno mesto z vami vse do konca leta

V Čarobnem mestu, kjer se bo dogajalo 10 dni in sicer od petka, 20. decembra do ponedeljka 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro (izjema je 24. december, ko ne bo nič programa), bo prav vsak našel nekaj zase, od najmlajših pa vse do najstarejših. Glasbeni program je v sodelovanju z Občino Domžale pripravil Blunout klub. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Obiščite hiško Domžalca

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete.

Skriti zaklad

V deželi pravljic gre vse narobe, saj je v deželo prišel falot, da mu ni para. To je Tinko Pobalinko, ki že več let ni dobil nobenega darila, saj vseskozi dela same neumnosti in se zelo grdo obnaša. V Pravljični deželi najde Pravljično vilo in od nje želi, naj popravi vse pravljice tega sveta. Tinko želi, da v njih napiše, da darila dobijo vsi, tako pridni kot poredni otroci, saj ni pošteno, da darila dobijo samo pridni. Pravljična vila mu razloži, kaj pomeni biti priden in da je darilo nagrada. A Tinko se ne premakne niti za milimeter. Ponoči, ko Tinko trdno spi, se Pravljična vila pritihotapi v njegove sanje in mu prinese nenavadni zaklad, zaklad, ki ga pelje do darila.

New Swing Quartet

New Swing Quartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. New Swing Quartet, sprva kot tercet z Daretom Heringom, Gregorjem Bazenškom in Radom Razdevškom, je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru. Potem ko se jim je leta 1968 pridružil Marjan Petan, je dve leti kasneje pristopil še Oto Pestner, ki je nadomestil Gregorja Bezenška in počasi so glasbeniki začeli osvajati slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odigrali več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Na svoji glasbeni poti so New Swing Quartet sledili tradiciji belskega in črnskega spirituala, jazza in gospela ter s svojo doživeto interpretacijo osvajali odre po vsem svetu. Na odru bodo nastopili prvič po desetletnem premoru, zadnjič pa je bilo “newswingovcem” mogoče prisluhniti decembra 2008. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan se vračajo na oder, da bi občinstvu približali pesmi iz baptističnih cerkva ameriškega juga.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi