Če bi veselic ne b’lo

Ansambel Gregorja Kobala, nekateri jih že poznate, ostali pa ne skrbite še bodo priložnosti. So petčlanska ekipa in prihajajo iz različnih koncev Slovenije. Po navadi kar rečejo, da prihajajo iz Primorske, no v tem je malo resnice, saj Gregor prihaja iz Cola pri Ajdovščini. Vsi ostali pa so iz bolj Osrednjeslovenske regije vse od Kamnika, Moravč, Domžal do Selške doline.

Skladba »Če bi veselic ne b’lo« ni skladba, ki bi jo člani Ansambla Gregorja Kobala javno predstavili prvič. Z njo so že nastopili na Festivalu Cerkvenjak 2019. Je njihova prva avtorska skladba izvedena na klavirski harmoniki. Sedaj pa so jo še dodatno obogatili z videospotom in nastala je lepa celota, katero si lahko lahko ogledate na zgoraj. Za snemanje skladbe je poskrbel Tadej Mihelič – Mmedia, ki vedno poskrbi za vrhunski izdelek in sproščeno vzdušje.

”Polka govori o vaški, vrtni veselici. Vse je lepo okrašeno, muzikanti so pripravljeni, za hrano in pijačo je poskrbljeno. Skladba se zbadljivo dotakne tudi deklet in fantov, ki se na veselici srečajo, bolje spoznajo in v ritmih polke zaplešejo. V skladbi pa se tudi sprašujemo kaj bi bilo če ne bi bilo veselic in kam bi šli vsi prijatelji. Če le teh ne bi bilo, potem marsikateri fant ne bi imel dekleta in vsi bi posedali samo doma.” so nam zaupali člani Ansambla Gregorja Kobala.

Gregor je o skladbi še dodal: ”Smo pa v ansamblu veliko razmišljali, da smo to skladbo še bolje predstavili ravno v času, ko je situacija ravno taka da je onemogočeno imeti veselice in je druženje omejeno. Gre za čas ko moramo biti strpni in res lahko samo upamo, da bomo spet čimprej vsi skupaj in se bomo zabavali v ritmih glasbe. Vsi člani Ansambla namreč ob javnih nastopih neizmerno uživamo. Širjenje svoje glasbe in melodij, nasmejani obrazi, ples do jutranjih ur so naša motivacija, katera nas ob vsakem končanem nastopu spet spodbudijo, da se veselimo naslednjih.”

Kljub temu pa, da je nastopanje omejeno, Ansambel Gregorja Kobala ne počiva. Člani so se odločili, da bodo čas izkoristili za ustvarjanje in vajo predvsem njihovih avtorskih skladb. Gregor ima ogromno zamisli in komaj čakajo, da spet predstavimo kaj novega!

Za skladbo Če bi veselic ne b`lo je za glasbo in aranžma poskrbel Gregor Kobal, besedilo pa je napisala Vera Šolinc.

Ansambel Gregorja Kobala lahko spremljate preko FB strani in Instagram profila.

Karin Božič Zupančič; Foto, video: arhiv Ansambla Gregorja Kobala

 

Komentarji uporabnikov
Tagi