Čarobno mesto odprlo svoja vrata. Za čarobni uvod poskrbela odlična Maja Keuc

V petek, 20. decembra 2019, točno ob 17. uri je svoja vrata odprlo Čarobno mesto, – butično in praznično okrašeno mesto z glasbeno akustično ponudbo, v lesenih hiškah pa raznovrstna ponudba, od ročnih izdelkov, daril in medenih dobrot … do primerne gostinske ponudbe. Čarobno mesto, ki se nahaja v Slamnikarskem parku ob Občinski stavbi, bo v svoji čarobnosti sijalo in živelo vse do 30. decembra, saj se bo tam odvijal bogat glasbeni program z zanimivimi glasbenimi gosti, ne bo manjkal pa tudi program za otroke.

Kljub dežnim kapljam se je na uradnem odprtju Čarobnega mesta, ki je potekalo ob 19.30 uri, zbralo veliko število obiskovalcev, ki so si z zanimanjem prišli ogledat domžalsko novost. Večina je bila nad novostjo navdušena, saj Čarobno mesto nudi pravo mero intimnosti, obenem pa se lične lesene hišice lepo skladajo s samim parkom. Svoj čar dodajo tudi praznične lučke in lepo okrašen paviljon, v katerem bodo potekali nastopi glasbenikov, tam pa se bo odvijal tudi program za otroke.

V uvodu je zbrane nagovorila in pozdravila podžupanja mag. Renata Kosec, ki je v pogovoru s Robertom Pečnikom – Pečom predstavila letošnje dogajanje v Čarobnem mestu in jim obenem zaupala tudi to, kako je prišlo od ideje pa do realizacije tega novega domžalskega projekta. Za sam štart v čarobnost so zagorele praznične luči, ki okrašujejo park, v katerem se nahaja Čarobno mesto.

Za pravljični uvod poskrbela Maja Keuc

Glasbeni program, ki ga je v sodelovanju z Občino Domžale pripravil Blunout klub in bo gostil same zanimive glasbenike, ki se bodo obiskovalcem predstavili v akustični izvedbi, je odprla pevka Maja Keuc. Z nastopom je Maja več kot navdušila, saj so obiskovalci kar nekaj njenih in pa tudi nekatere druge pesmi prepevali z njo. Lahko rečemo, da je ambient Čarobnega mesta, ponudba in pa tudi sam nastop glasbenice poskrbel, da nikogar niso motile dežne kaplje. Seveda bi si ob raje želeli, da bi z neba padale snežinke, vendar žal vremena ne moremo pripraviti tako kot recimo glasbenega programa.

V Čarobnem mestu bo snežilo

Kljub slabi vremenski napovedi, pa bo Čarobno mesto svoja vrata odprlo tudi danes in sicer bo na sporedu najprej program za otroke, ki si bodo lahko ogledali otroško predstavo Čarobni prazniki. Predstava, ki bo imela posebnost, v njej bo snežilo, govori o Snežni kraljici, ki se pripravlja na novoletno praznovanje. Kot nalašč pa ji gre vse narobe. Še sestrice snežinke nočejo skočiti na zemljo. Če ni snega, prazniki niso čarobni. Ko preizkusi že vse svoje trike in skoraj obupa, se spomni na starega prijatelja čarovnika Uršolina, ki praznikom vrne barve in pričara sneg za sani dobrega moža ter vesele zimske dni.

Legendarni Slavko Ivančič gost drugega čarobnega večera

Ob 18. uri bodo na oder Čarobnega mesta stopila dekleta, ki slišijo na ime Ain’t Harmony. Gre za skupino deklet, ki je vsaka za sebe solistka, skupaj pa si delijo strast do petja in ustvarjanja harmonij. Ob 20. uri bomo pričakali legendarnega Slavka Ivančića, ki bo poskrbel za čarobni vrhunec večera. Slavko Ivančić je glasbeno kariero začel leta 1973 v rojstni Crikvenici, kjer je ustanovil klapo Crikvenica. Zaključil je tudi glasbeno akademijo na Reki. Od leta 1980 živi v Portorožu, hkrati s selitvijo se je za dve leti kot vokalist pridružil skupini Faraoni, kasneje v osemdesetih pa skupini Bazar. Sledil je odhod v tujino, kamor je za nekaj let odšel s skupino Casino Band. V devetdesetih je ponovno postal član Faraonov, v letu 2000 pa se je z zmago na Melodijah morja in sonca s skladbo “Črta” Danila Kocjančiča in Draga Misleja – Mefa odločil za samostojno kariero. Poleg uspešne pevske kariere je tudi glasbeni pedagog in pianist.

Čarobno mesto z vami vse do konca leta

V Čarobnem mestu, kjer se bo dogajalo 10 dni in sicer od petka, 20. decembra do ponedeljka 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro (izjema je 24. december, ko ne bo nič programa), bo prav vsak našel nekaj zase, od najmlajših pa vse do najstarejših. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič; Video: HDV Studio

Fotogalerija:

Komentarji uporabnikov
Tagi