Čarobni december v Domžalah popestrili trije najbolj vroči domači raperji: Nipke & Trkaj & Challe Salle

V Domžalah se od prižiga lučk na novoletnem drevesu, že čuti utrip čarobnega decembra, saj se od takrat naprej ves čas nekaj dogaja. Včeraj so Domžale gostile evropski pokal v lednem plezanju, ki je potekal na plezalni steni garažne hiše, na katerem je sodelovalo 47 tekmovalcev iz dvanajstih držav. Po podelitvi nagrad pa je na tamkajšnjem igrišču sledil koncert treh trenutno najbolj vročih domačih hip hop glasbenikov, ki slišijo na umetniška imena Nipke, Trkaj in Challe Salle.

V sklopu Čarobnega decembra so organizatorji letos za domžalsko publiko pripravili dinamično glasbeno izkušnjo dveh vodilnih slovenskih raperjev ta hip. Nipke & Trkaj sta uigrani dvojec, prijatelja na odru in tudi zasebno. Kot posebni gost se jima je na koncertu pridružil tudi Challe Salle. Koncert treh znanih hip hop glasbenikov, je prireditveni prostor napolnil predvsem z mlajšo publiko, ki je skupaj z njimi prepevala njihove nalezljive uspešnice. Hip hop ritmi pa so poskrbeli, da nikomur od obiskovalcev, dokaj mrzlo vreme ni prišlo do »kosti«. Še preden pa so vroči raperji zasedli oder, je za uvod poskrbel SKul band, ki sestavljajo učenci Glasbene šole Domžale.

Trkaju, ki ga ni potrebno posebej predstavljati in je eden od stebrov hip hopa v Sloveniji, sta se na odru v Domžalah pridružila Nipke, ki je vse bolj priljubljen med vsemi generacijami, saj žanrska raznolikost in tematska razgibanost albuma zajemata prav vse starostne skupine. Preboj v prve vrste slovenskega hip hopa se je prebil z izdajo svojega albuma, imenovanega "Nipke". Hit komadi kot so "Všeč tko k je", "Noben me ne razume", "Bejba iz neta" so se usedli v ušesa in duše večine Slovencev z vsaj malo posluha. Challe Salle, ki je med mladimi zelo priljubljen, obenem velja tudi za najlepšega slovenskega raperja. Poleg glasbene kariere, se celo življenje ukvarja s športom, ukvarja se tudi z osebnim trenerstvom in posveča zdravemu načinu življenja. Sam pravi, da se trudi biti velik zgled vsem mladim, tudi tako da ne kadi in ne pije alkohola.

Več fotoutrinkov s koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič
Komentarji uporabnikov
Tagi