Anže Šuštar: Vse obzorje sveta

Anže Šuštar predstavlja novo pesem in videospot z naslovom “Vse obzorje sveta”. Pesem opisuje napetost, nemir in negativno nastrojenost sveta v teh turbulentnih časih. Obenem pa poziva k ljubezni, strpnosti in enakosti.

»Pesem je nastala povsem spontano. Tako, kot vedno, se mi je ideja utrnila v trenutku. Neki dan, sem gledal poročila v katerih je bilo polno novic o protestih, nemirih, nestrpnosti in sovraštvu. Tisti trenutek sem pogledal svojega sina in ženo, ki sta se igrala. Opazoval sem to otrokovo brezskrbno igro, sproščenost, nedolžnost in veselje. V tistem trenutku sem se vprašal: “Kaj naj naredim, da obvarujem to njegovo brezskrbnost, ta mir…” In čez nekaj trenutkov so se v moji glavi že začeli sestavljati verzi na to temo med katerimi izstopa verz: “Kam naj te peljem, kam naj skrijem tvoj mir, kako naj utišam ta pekoči prepir” .. Tako se je rodila nova pesem, ki sem jo posvetil prav njima, moji ženi Alenki in sinu Nikolasu.« nam je o pesmi in njenem nastanku povedal Anže.

Pesem z naslovom Vse obzorje sveta, opisuje napetost, nemir in negativno nastrojenost sveta v teh turbulentnih časih. Obenem pa poziva k ljubezni, strpnosti in enakosti. Kljub temu, da smo si ljudje različni, smo si v sebi bolj enaki, kot si lahko mislimo. Na svetu smo, da ljubimo, varujemo, spoštujemo, gradimo in ustvarjamo …

Po Anžetovih besedah je sporočilo pesmi to, da naj spoštujemo drug drugega, se ljubimo ter gradimo boljši svet, za naše otroke. »Podarimo jim vse obzorje tega sveta, proti katerem bodo nekoč odjadrali s hvaležnostjo in ponosom v njihovih srcih.«

Ko je Anže napisal scenarij za videospot, je razmišljal kako najbolje prikazati nemir, nestrpnost in sovraštvo, pa si je rekel: “Zakaj ne kar dobesedno na licu mesta?” in tako so nekaj kadrov posneli, kar na petkovih protestih v Ljubljani, kar je bilo malo tvegano ampak je pa izpadlo zelo dobro, saj zgodba res nazorno prikaže situacijo v današnji družbi. Glavno vlogo v videospotu je odigrala odlična Alja Porobič skupaj s Tilnom Gerželjem, vse skupaj pa je odlično posnel in zmontiral izjemni mladi talent Nejc Velkavrh.

Snemanje je potekalo na več lokacijah in tudi v več različnih dneh. Tako so snemali na prelepih lokacijah v naselju Nožed nad Portorožem, v vinogradih podjetja Vina Koper, na obali Debelega rtiča, v prelepem Dvorcu Rus v Lukovici pri Domžalah in pa seveda na ulicah Ljubljane. Anže se vsem sem iz srca zahvaljuje, da so odstopili te prelepe lokacije.

»Zame je ta pesem najlepši zaključek poletja, ki sem ga z družino preživel pri velikih legendarnih glasbenih prijateljih na Hrvaškem. Upam, da bo ta pesem, tako kot prejšnje moje pesmi, našla pot v srca poslušalcev.« je na koncu dodal še Anže Šuštar.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv Anžeta Šuštarja

 

Komentarji uporabnikov
Tagi