Ansambel Viharnik na novo preoblekel skladbo “Prva harmonika”

Ansambel Viharnik je na glasbeni poti že okroglih 30 let. V teh letih je sodeloval na vseh pomembnejših festivalih (ptujski, števerjanski, vurberški …), kjer so se vedno uvrščali v finale, ali na vidna mesta. S številnimi znanimi gosti so uspešno izpeljali veliki koncert “Šopek za mami ob 30- letnici ansambla Viharnik” in razprodali veliko športno dvorano v Kamniku. Ob 30. letnici delovanja pa so izdali novo CD-ploščo z naslovom “Šopek 30. let”.

Viharniki poleg ostalih skladb na CD-plošči predstavljajo na novo preoblečeno lastno skladbo “Prva harmonika”, za katero so posneli tudi videospot. To pesem so se odločili posneti še enkrat, saj jim je izjemno ljuba. Vsebuje pa tudi močno sporočilo za vse ljubitelje narodno zabavne glasbe.

Besedilo za skladbo je napisal Bernard Miklavc, ki je avtor že številnih Viharnikovih besedil, tipičen Viharnikov zven pa je z melodijo dodal Martin Vodlan, vodja Viharnikov.

“Pesem lepo slovensko povsod igram, saj je moja in rad jo imam…”

S tem močnim sporočilom želijo Viharniki ljudem sporočiti, da je z vztrajnostjo, trudom in veliko ljubezni do glasbe mogoče slediti svojim sanjam. Želijo si, da bi ljudje slovensko narodno zabavno glasbo širili s ponosom ter ljubeznijo. Prav tako si želijo, da bi bila domača glasba spoštovana in cenjena.

Petra Petravič; Foto: Ansambel Viharnik

Tagi