Ansambel Kvinta z novo pevko Manco Stopar iz Mengša

Ansambel Kvinta bo letošnjo pozno sezono pričel v rahlo spremenjeni zasedbi. Štirim fantom se je pridružila nova pevka. Do sedaj dolenjski ansambel širi svoje meje, saj Manca Stopar prihaja iz Mengša.

Ansambel Kvinta je mlad narodnozabavni ansambel, ki deluje tretje leto. Gre za klasičen narodnozabavni trio s pevcem in pevko. Za njimi je že nekaj festivalskih uspehov (Guštanj 2018 – 2. mesto, Guštanj 2019 – 3. mesto, Slovenska polka in valček 2019) ter številnih nastopov širom Slovenije. V tem času so izdali tudi šest avtorskih skladb, ki so na voljo na njihovem YouTube kanalu.

Ansambel sestavljajo člani iz širše Dolenjske (Jure Kožar – harmonika, Matic Kete – ritem kitara, vokal, Jaka Ivan – bas kitara, vokal, Gregor Deželan – vokal), sedaj pa je prišlo do spremembe v zasedbi, saj je dosedanjo pevko Evo zamenjala Manca Stopar, ki prihaja iz Mengša.

Fantje so Manco predstavili takole: “Manca prihaja iz Mengša in je rojena v glasbeni družini (gotovo poznate ansambel Stopar). Študirala je modo na srednji Oblikovni šoli ter nato na Fakulteti za dizajn. Je tudi že šest let folkloristka in poje v pevski skupini Rž. Obožuje naravo in sprehode v lepem vremenu. Poleg petja rada slika, oblikuje ter šiva. Želi pa si, da bo uživala na odrih ter seveda zažigala! Kvinta torej v teh časih pridno vadi, seveda vaje potekajo individualno, torej precej drugače kot so bili tega vajeni do sedaj ter se pripravlja na nastope, ko bodo le ti mogoči. Želje ansambla so, da se čim prej vrnejo na odre, saj jih to polni z energijo, ki so je kot pravijo še kako potrebni.”

Kako zvenijo Kvinta z Manco pa lahko slišite v spodnjem videu, v katerem predstavljajo Miheličevo skladbo, posneto od doma.

Ansambel Kvinta lahko spremljate preko njihove Facebook strani.

Miha Ulčar; Foto, video: Ansambel Kvinta

Komentarji uporabnikov
Tagi