Ansambel Ideja z glasbenim prvencem

 

Ansambel Ideja iz Črnega grabna je včeraj premierno predstavila svojo prvo posneto avtorsko skladbo. Andražu, Janezu in Luki se je v začetku letošnjega leta pridružila pevka Nika, tako da so po nekaj menjavah članov zasedbe le-ti končno lahko začeli z ustvarjanjem lastnih skladb. Člane ansabla smo prosili, da nam kaj več povedo o skupini in o sami skladbi.

Ansambel Ideja deluje od maja leta 2014. Na začetku so ansambel sestavljali Andraž Štrukelj na harmoniki, Janez Drnovšek na kitari in Luka Razpotnik na basu. V začetku letošnjega leta pa se jim je pridružila vokalistka Nika Pirnat. Trije člani prihajajo iz Domžal, eden pa iz okolice Lukovice. Igrajo na različnih prireditvah, rojstnih dnevih, porokah, skratka kamor jih pokličejo. V prihodnosti nameravajo posneti še kakšno svojo skladbo in se tudi udeležiti kakega festivala.

O skladbi "Naš Črni graben" so povedali: "Glede na to, da veliko nastopamo v domačem kraju, smo se odločili posneti pesem "Naš Črni graben" ravno na temo domačega kraja. Besedilo je napisal Ivan Sivec, melodijo pa je prispeval naš prijatelj Jože Vidergar. Pesem smo posneli v studiu skupine PowerBand. S pesmijo bi radi kar se da najlepše predstaili domače kraje, naše znamenitosti in značilnosti. Upamo, da bo občinstvo pesem lepo sprejelo in da se bo med ljudmi lepo prijela."

Oglejte si še Facebook stran ansambla Ideja TUKAJ.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Ansambel Ideja
Komentarji uporabnikov
Tagi