10, 9, 8, 7 … Kamnik, SREČNO 2020!

»10, 9, 8, 7 … Kamnik, SREČNO 2020!« Tako smo z odštevanjem in slovesom od starega leta ter s pozdravom novemu letu Kamničanke in Kamničani ter številni drugi obiskovalci zaključili sklop decembrskih prireditev Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto. S silvestrovanjem na Glavnem trgu smo s kamniškim Ansamblom Poljanšek zaplesali v leto 2020.

Sicer pa so že v ponedeljek, 30. decembra, živahno razpoloženje v mesto prinesli izjemni kamniški glasbeniki, na katere smo, verjamemo, vsi zelo ponosni. Mladi in obetavni kamniški glasbeniki Sundrops in kamniške rock legende, nepozabni in poslušanja vredni člani zasedbe Arche so kljub nizkim temperaturam v čudovito praznično razsvetljen center mesta privabili večjo množico ljudi dobre volje in nasmejanih obrazov, ki so se pogreli ob poskočnih glasbenih ritmih. Številni so tudi zapeli, saj večino pesmi obeh glasbenih skupin Kamničani zelo dobro poznamo.

V leto 2020 smo z glasbo in s plesom prestopili z Ansamblom Poljanšek, ki nas je danes, 31. decembra, v najdaljši noči v letu, na Glavnem trgu zabaval od 22. ure dalje. Nekaj minut pred polnočjo je številnim obiskovalcem voščil tudi župan Matej Slapar skupaj z vršilcem dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem, ki sta s pisano druščino odštevala zadnje sekunde do novega leta.

Župan Matej Slapar je namenil naslednjo popotnico v leto 2020: »Vesel sem, da smo se letošnje leto srečevali in družili tudi na ulicah našega mesta, zato iskrena hvala vsem, ki ste pripomogli k izvedbi decembrskih prireditev in hvala vam, drage obiskovalke in dragi obiskovalci, da ste se oglasili zvečer v mestu. Kar nekaj najrazličnejših dogodkov so v tem prednovoletnem času pripravile tudi številne kulturne ustanove, društva in posamezniki širom naše občine, za kar sem jim izredno hvaležen. Mislim, da Kamnik ponuja ogromno doživetij, zato bodimo ponosni na to, da živimo v tem lepem delu naše države. V prihajajočem letu naj bo naše in vaše vodilo medsebojno sodelovanje in razumevanje. Želim vam vsega dobrega in razvojnega. December je čas pričakovanj, dobre volje in prijetnega druženja in prav je, da se veselimo, vseeno pa marsikomu ta mesec pomeni čas, ko mu je najtežje. Zato namenimo nasmehe, ponudimo pomoč, poklepetajmo s tistimi, s katerimi že predolgo nismo, bodimo pa sočutni do tistih, ki sta jim udobje in toplina doma tuja. Obilo zdravja, sreče in zadovoljstva v letu, ki prihaja. Srečno in uspešno Kamnik!«

Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar pa je dodal: »Upam, da ste uživali v decembrskih dogodkih, ki smo jih pripravili na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik v soorganizaciji z Občino Kamnik, Mladinskim centrom Kotlovnica ter Kulturnim društvom Priden Možic, ki se jim na tem mestu iskreno zahvaljujem za odlično sodelovanje. Hkrati se zahvaljujem vsem ostalim sodelujočim, ki so z nami soustvarjali praznično decembrsko vzdušje in poskrbeli za prijeten utrip mesta, še posebna hvala pa vsem ponudnikom v trgovinicah in lokalih v mestnem jedru za številne izvedene dogodke ter vsem ponudnikom v lesenih hišicah, da so z nami orali ledino pri naših novih zamislih v sklopu Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto ter Odra v mestu. Hvala tudi moji ekipi, da bdi nad celotnim izvajanjem programa ter za vso njihovo skrb in dobro voljo. Vam pa obljubim, da se bomo po svojih najboljših močeh trudili, da bo naše čudovito mesto Kamnik prijetno za občanke in občane ter atraktivno za turiste tudi v letu 2020. Naj bo Kamnik se naprej najlepša občina. Srečno Kamnik!«

S silvestrovanjem so se zaključile celomesečne decembrske prireditve v sklopu Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto. Letošnje leto je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik združil moči z Občino Kamnik, Kulturnim društvom Priden možic in Mladinskim centrom Kotlovnica in z bogatim programom popestril dogajanje v našem Kamniku.

Naj vam ob tej priložnosti zaželimo zdravo, zadovoljno, inovativno, ustvarjalno, prijazno in srečno leto 2020!

Spremljate nas lahko na www.visitkamnik.com in na Facebook povezavi Živim Kamnik.

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik

Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Komentarji uporabnikov
Tagi