Z dobrodelno akcijo želijo ljudem na obraze pričarati nasmeške

Člani dobrodelnega društva Rotaract klub Kranj, kjer se družijo mladi, ki radi pomagamo soljudem v stiski in verjamejo, da lahko s svojimi dejanji pripomorejo k boljšemu svetu, so se po razglasitvi epidemije odločili, da bodo vsak teden pomagali in polepšali dan tistim, ki potrebujejo pomoč, oziroma tistim, ki morajo v času korona virusa v službo, ker opravljajo pomembno delo.

Ukrepi za veliko ljudi pomenijo težji vsakdan, nekateri so zaradi njih postali osamljeni in se počutijo pozabljene, drugi pa kljub nevarnosti, da se okužijo in virus prenesejo na svojo družino, hodijo v službe, kjer se vsakodnevno srečujejo s pritiski – tistimi, ki jih ustvarimo sami v svoji glavi in pritiski prestrašenih pacientov in strank, ki se včasih spozabimo in svojo nemoč stresemo na soljudi. “Tako smo zadnji teden v marcu s pomočjo Sendvičarne, ki je darovala sendviče, razveselili osebje v Zdravstvenem domu Domžale, Civilno zaščito Domžale, Center za zaščito in reševanje Domžale in prostovoljce Rdečega križa Domžale. Zraven smo jim poslali še pismo, kjer smo se zahvalili za njihovo požrtvovalno delo in trud za nas in naše najbližje, da ostanejo zdravi in izven nevarnosti,” nam je povedala vodja projekta Ana Zupan.

Naslednji teden je Sendvičarna sendviče in solate odpeljala še Župnijski Karitas Kranj Šmartin, kjer so jih prostovoljci razdelili socialno ogroženim posameznikom in družinam. S  krofi so razveselili osebje na Kliniki Golnik, s torto, ki jo je podarila Kavarnica mama Pavla, pa presenetili osebje na urgenci v Zdravstvenem domu Kranj in se tudi njim zahvalili za nesebično delo. Prejšnji petek so stanovalcem in zaposlenim Centra za slepe, slabovidne in starejše Škofja Loka predali skoraj štiristo čokoladnih roladic in prav posebno pismo. Zaradi karantene so roladice dobili šele v ponedeljek in si zraven ogledali pismo, ki je pravzaprav mini filmček, kjer so stanovalcem zaželeli veliko zdravja in nekaj vzpodbudnih besed, citrarka Tanja Zajc Zupan in  pevka Ljudmila Frelih pa sta prispevali glasbeno presenečenje (filmček si lahko ogledate v zgornjem videu). Dodali so še zahvalo zaposlenim, ki imajo veliko odgovornost tako do stanovalcev kot do svojih družin.

“Z našo akcijo nadaljujemo in upamo, da bomo ljudem vsaj za trenutek na obraze pričarali nasmeške,” še pove Ana in obenem še vabi mlade, ki bi želeli pomagati ljudem v stiski, da se jim pridružijo.

Rotaract klub Kranj je dobrodelno društvo, kjer se družimo mladi, ki radi pomagamo soljudem v stiski in verjamemo, da lahko s svojimi dejanji pripomoremo k boljšemu svetu. Smo del organizacije Rotary Slovenija in del mednarodne organizacije Rotary International, kar nam daje priložnost tudi za mednarodno povezovanje in udejstvovanje. Vsako leto organiziramo več dogodkov in projektov, kot so tradicionalna dobrodelna zabava za noč čarovnic, obdarovanje otrok iz socialno ogroženih ali rejniških družin, akcija zbiranja oblačil, dobrodelni koncerti ali predstave …

Miha Ulčar; Foto, video: Rotaract klub Kranj

Komentarji uporabnikov
Tagi