Yesterday – 2. letni koncert dekliškega zbora Drouz iz Radomelj z vetrom nostalgije navdušil publiko

Se še spomnite oddaje V nedeljo zvečer? Če ste dovolj dolgo na svetu, da veste o čem vas sprašujem, najbrž niste hoteli zamuditi 2. letnega koncerta dekliškega zbora Drouz iz Radomelj. Nastop z naslovom Yesterday je energično prebudil lokalno kulturno dogajanje in z vetrom nostalgije navdušil celo mlajše generacije.

Tokrat so glasbo ptic pevk popestrili že dve desetletji delujoči Trobsi iz Dobove pri Brežicah. Njihova trobila so se še posebno dobro zlila z otvoritvenim venčkom popevk iz 50 in 60. let. Skladateljica in dirigentka Uršula Jašovec je z domiselno kostumografijo prepotovala več kot pol stoletja, na oder pa so se ji pridružile še ostale pevke in celo nekaj fantov, ki so prav tako obudili modo iz originalnega časa izvajanih pesmi. Drouz ni pozabil niti na koreografijo ter tako poskrbel, da je bil koncert prava paša za oči in ne le ušesa.

V večeru so izstopale izvedbe pesmi Franka Sinatre, Elvisa Presleya, The Beatles, The Queen in Michaela Jacksona. Venček Abbinih nepozabnih uspešnic je najbolj bučno navdušil občinstvo in napovedal, da bo koncert za komaj dveletni zbor velik uspeh. Številne priredbe so poleg gostujočih instrumentalistov izpopolnili tudi sijajni glasovi solistk, ki bi jih bilo lepo še večkrat slišali. Mladi dekliški (in občasno mešani) zbor Drouz Radomlje lahko najdete na spletu, kjer boste izvedeli za prihajajoče nastope, kot bo božični koncert v sodelovanju z Vipavskimi Tamburaši. Čeprav se Radomeljske ptičice na svojih koncertih rade spogledujejo s preteklostjo, jih na poti glasbene kariere vsekakor čaka lepa prihodnost.

Za vse tiste, ki bi radi koncert ponovno obiskali ali pa ste zamudili prvega, vas pevski zbor vabi na ponovitev koncerta, ki bo to nedeljo, 20. oktobra 2013 ob 18. uri v Kulturnem domu Dobova.

Avtor: Maša Nikolov; Foto: Urban Popelar, Samo Pirnat
Komentarji uporabnikov