Vse življenje se gibamo – V projekt Simbioza Giba vključen tudi Dom upokojencev Domžale

Ta teden na več kot 300 lokacijah po vsej Sloveniji – sodelujejo vrtci, osnovne in srednje šole, različna društva in klubi ter drugi ponudniki lokacij – poteka Simbioza Giba, ki letos poteka pod sloganom »Vse življenje se gibamo!«. Akciji se je pridružil tudi Dom upokojencev Domžale, kjer za njihove oskrbovance vsak dan izvajajo plesne delavnice, ki potekajo pod vodstvom priznane plesne pedagoginje Janje Pušl iz Plesne šole Bolero.

Simbioza Giba 2016 je vseslovenski prostovoljski projekt, ki skrbi za širjenje telesne kulture in gibanja med vsemi generacijami. Želja organizatorjev projekta je, da sporočijo, da je gibanje pomembno in da se je potrebno gibati vse življenje. Spodbujajo vse, ki bi si želeli informacij, začeti, nadaljevati ali pa preizkusiti nekaj popolnoma novega na gibalno, rekreativnem, športnem področju. Tako skozi akcijo ponujajo priložnost vsem generacijam, da spoznajo nove zvrsti aktivnosti športno rekreativne vadbe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med 10. in 16. oktobrom.

Na plesnih delavnicah, ki v Domu upokojencev Domžale potekajo pod vodstvom priznane pedagoginje Janje Pušl iz Plesne šole Bolero, oskrbovanci ob glasbeni spremljavi razgibavajo različne dele telesa na plesen način ter se tako tudi seznanjajo s pomenom gibanja za vsakdanje življenje. 

Poleg plesnih delavnic, bodo v tednu Simbioze Giba 2016 v Domu upokojencev Domžale izvedli tudi jogo za odrasle ter telovadbo na zabaven način.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov