Veter podiral drevesa in odkril nekaj streh

Letošnje poletno vreme, na sporedu so dokaj pogosto nevihte ali še celo neurja, povzroča kar nekaj nevšečnosti na objektih ter javni infrastrukturi. Današnja popoldanska nevihta na območju Domžal sicer ni bila tako močna kot nekajkrat v preteklih dneh, saj ni padlo prav veliko dežja, pa tudi padavine niso bile tako intenzivne. Je bil pa tokrat toliko bolj dejaven veter, saj je na območju občine Domžale podiral drevesa in odkril nekaj streh na stanovanjskih hišah. Neurje z vetrom je nekaj nevšečnosti povzročilo tudi v občini Moravče, saj je tudi tam podiralo drevje in odkrilo nekaj streh na objektih.

Močan veter je danes popoldan na noge ponovno spravil gasilce iz nekaterih gasilskih društev, saj je veter na območju občine Domžale povzročil kar nekaj nevšečnosti. Na Sveti Trojici, Brdu pri Ihanu in Mali Loki je veter odkril strehe na treh stanovanjskih hišah. Na cesti od izvoza avtoceste v Domžalah proti Krumperku, ki pelje mimo skakalnic, pa je veter podrl nekaj dreves, ki so padla na cestišče. Drevo je padlo tudi na cesti Laze – Spodnja Brezovica. Prav tako so morali gasilci intervenirati na Študljanski cesti v Študi, kjer je veter izruval smreko, ta pa je padla na objekt Mlinostroja. Zaradi vetroloma je bilo poškodovanih tudi nekaj električnih daljnovodov, zaradi česar so bili prebivalci Ihana in okolice približno do 22. ure brez električne energije. Na intervencijah so sodelovali gasilci CZR Domžale, PGD Domžale-mesto, PGD Ihan, PGD Študa, PGD Pšata – Dragomelj in PGD Žeje-Sveta Trojica.

Neurje se je razbesnelo tudi nad Moravčami, saj je na več objektiv v Moravčah in na Pogledu odkrilo strehe ter podrlo drevesa, ki so padla na ceste in stanovanjsko hišo. Prav tako je v Moravčah strela udarila v hišo. Gasilci PGD Moravče in PGD Krašce so morali intervenirati na sedmih lokacijah.

(Foto: PGD Pšata-Dragomelj)

Po napovedih Arsa bo zvečer nastalo nekaj ploh in neviht, lahko tudi kakšno neurje, ponoči pa se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo. Jutri bo zjutraj in dopoldne deloma sončno, nato se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se zavlekle še v noč na torek.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Kristjan Ocepek, PGD Pšata – Dragomelj, PGD Moravče

Komentarji uporabnikov
Tagi