Velika zmaga Težkoatletskega kluba Domžale na mednarodnem turnirju v Somborju

V soboto, 27. oktobra 2018, je KDT Radnički Sombor organiziral mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži. Na povabilo organizatorja se je kot edini klub iz Slovenije tekmovanja udeležil TAK Domžale. Za ekipo TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, Jernej Orešek in Jaka Žagar. Tekmovalce sta spremljala tudi predsednik kluba Ivan Peterca in strokovni vodja Boštjan Peterca.

Anže Kosmač je ponovno popravil osebni rekord v sunku, tokrat je dvignil kar 155 kg! V potegu je zmogel 120 kg, s čimer je potrdil, da je v samem vrhu slovenskega dviganja uteži. Izredno se je izkazal tudi Jernej Orešek, ki je dvignil prav vseh šest dvigov. V potegu je zmogel 110 kg, v sunku pa 130 kg, s tem rezultatom se je zelo približal meji 300 točk. Zablestel pa je tudi komaj 18 letni Jaka Žagar, ki je tokrat popravil kar vse osebne rekorde. Dosledno izvrševanje treningov je bila v zadnjem obdobju njegova postava. V potegu je dvignil 105 kg, v sunku pa 135 kg in tako prebil mejo 280 točk.

Skupaj so tekmovalci TAK Domžale tako dosegli 887 točk, kar je bilo dovolj, da so za 4! (štiri!) točke premagali favorizirani Spartak iz Subotice. O moči slednjih priča dejstvo, da so imeli v ekipi aktualnega univerzitetnega svetovnega prvaka Ervina Rožnika. To je sploh prva zmaga TAK Domžale na tem tradicionalnem mednarodnem turnirju, ki se ga sicer udeležuje že več kot 40 let.

Po tekmovanju je bilo v ekipi čutiti prešerno vzdušje, slišati je bilo tudi že besede o načrtih za zaključni del sezone. Fantje so povedali, da sta do konca letošnje sezone ostali še dve tekmi. Prva bo na sporedu 18. novembra 2018, ko bo Maribor gostil finale ekipnega državnega prvenstva.

V.O.

Komentarji uporabnikov
Tagi