V ŽIVO ob 17. uri: Prižig luči na novoletnem drevescu v Domžalah

Z današnjim prižigom luči na novoletnem drevescu in v centru Domžal, ki se je zgodil točno ob 17. uri, se je pričel Čarobni december s številnimi predprazničnimi prireditvami za vse generacije. Prva prireditev je bila na tržnem prostoru že danes, ko so po prižigu luči za zabavo poskrbeli Mladi Gamsi. Prižig luči smo v živo od 16.45 ure dalje predvajali na našem portalu. Posnetek prireditve si lahko ogledate v videu zgoraj.

Današnja prireditev prižiga novoletnih luči, ki je potekala na domžalski tržnici, kjer je točno ob 17. uri, župan Občine Domžale Toni Dragar, s posebnim stikalom prižgal lučke, ki bodo osvetljevale prelepo ekološko novoletno drevo na glavnem križišču pri domžalski tržnici. Po prižigu luči pa se je nadaljevalo rajanje z ansamblom Mladi Gamsi. Poskrbljeno pa je bilo tudi za vso ponudbo, ki je obvezno na voljo na takšnih prireditvah.  Program je vodila Tanja Vidic Goršak, ki je predstavila tudi vso prednovoletno dogajanje v Domžalah. Za požarno varnost pa so skrbeli pokicni gasilci CPV Domžale, pod vodstvom Matjaža Hribarja.

Posebno novoletno drevesce, ki stoji na glavnem križišču pri domžalski tržnici, je zagotovo nekaj posebnega. O njem smo pisali že pred dobrim tednom dni, ko so ga zaposleni podjetja Skočaj d.o.o. postavljali. Gre za posebno novoletno drevo, saj so obliko smreke sestavili iz železnega ogrodja, okraski na njej pa so narejeni iz recikliranih materialov (obarvani odsluženi lestenci od javne razsvetljave). Letos so drevescu dodali tudi zelenje, ki je prav tako narejeno iz recikliranih materialov. Lani je to drevesce osvetljevalo kar okrog petintrideset tisoč varčnih LED lučk. Omenjeno ekološko drevesce letos stoji že četrto leto zapored.

Prižig luči pa v Domžalah ni opravil samo domžalski župan, temveč jih je točno ob 17. uri v Mercedes baru prižgala tudi Renata Tomažin v družbi Tamare. Skratka veseli in obenem še čarobni december se je začel!

Imamo pa po besedah župana v Domžalah najlepšo novoletno drevesce na svetu. Temu lahko pritrdimo, saj je res lepa. Ob tem pa eno drži: Če ima ljubljanski župan najlepše mesto na svetu, kot se vedno rad hvali ob vsaki malenkostni priložnosti, pa ima domžalski župan najlepšo novoletno drevesce. Seveda, ko gre za dogodke v organizaciji Občine Domžale, je imel tudi tokrat vse organizacijske niti v rokah Vido Repanšek.

Kaj vse se bo v Domžalah dogajalo v času čarobnega decembra, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov