V ŽIVO ob 07:00: Neposreden prenos velikonočne vstajenjske maše iz Homca

Velika noč je največji krščanski praznik. Ta dan se spominjamo največjega čudeža in temelja krščanske vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. Po starodavni slovenski navadi so v jutranjih urah po župnijah vstajenjske procesije z Najsvetejšim. Velikonočno vstajenjsko mašo lahko v neposrednem prenosu iz cerkve Marijinega rojstva na Homcu, spremljate tudi na našem portalu ali preko naše Facebook strani. Neposreden prenos se bo začel ob 06.45 uri.

Jezus Kristus nas je s svojim trpljenjem in smrtjo odrešil, kar pomeni, da greh in smrt nimata zadnje in dokončne besede v našem življenju, ampak nam je Jezus odprl pot v večno življenje. Odrešenje odpira možnost za uresničitev posameznikove osebne svobode, s pomočjo katere lahko človek v polnosti živi prejete talente ter dokazuje, da je življenje z Bogom močnejše od smrti. Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih, ki bo pomenila osvoboditev od brezupnega položaja človeka v končnem zemeljskem življenju.

Velika noč je praznik veselja in upanja. Veselje kristjani izražamo z vzklikom aleluja, ki je v velikonočnem času na poseben način izpostavljen. Izhaja iz hebrejskih besed Hallelu in Yah, kar pomeni slavite Jahveja, to je Boga.

Neposreden prenos velikonočne vstajenjske maše, ki se bo v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu pričela ob 07. uri, vodil pa jo bo župnijski upravitelj Gašper Mauko, si lahko ogledate na našem portalu in naši Facebook strani.

Miha Ulčar; Video: HDV Studio

 

Komentarji uporabnikov
Tagi