V vrtnem ateljeju Vere Terstenjak že 30. razstava mladih umetnikov

Maj in junij sta meseca, ko se zaključuje plodno šolsko leto “mladih” umetnikov, pa naj si bodo pevci, plesalci, igralci virtuozi, bralci in tudi likovniki. Vsem pa je skupna točka, da na koncu šolskega leta pokažejo, kaj vse so se naučili in ustvarili v tem obdobju. Eni so uspešni v glasbi, drugi v športu, tretji pa v čisto drugačnih vodah, saj preživijo mnogo časa v naravi in v ateljejih, pod njihovimi čopiči pa nastajajo dih jemajoče stvaritve.

Zaključek šolskega leta in s tem poustvarjanja, je bil tudi za mlade umetnike, ki so čopiče in svinčnike vrteli pod budnim očesom mentorice akademske slikarke Vere Terstenjak. Sedemnajst  mladih je  svoje sanje in videnja prelivalo na risalne papirje, svilo, steklo, keramične ploščice ter les. V petek, 25. maja 2018, je prišel njihov čas, da svoje umetnije postavijo na ogled v vrtnem ateljeju Kulturnega društva Vere Terstenjak v Domžalah. Na razstavo so z mladimi ustvarjalci prišli starši, stari starši in tudi prijatelji, ki so dodobra napolnili vrtni atelje.

Likovna dela mladih umetnikov, ki živijo v svojem svetu in tega v mnogoterih barvah prelivajo na papir, svilo ali drug material, so na ogled postavili v dveh sobah ateljeja, nekaj pa v pokritem letnem prehodu med vrtovi.

Po besedah akademske slikarke Vere Terstenjak je lani minilo že 30 let, odkar je davnega leta 1987 začela svojo ljubezen slikarstvo deliti tudi z drugimi, letos pa je to že trideseta razstava njenih učencev. V njeni slikarski šoli se je v teh tridesetih letih zvrstilo lepo število nadobudnežev, ki so s svojim slikanjem prišli tudi do akademskih naslovov, večina pa je ostala slikarstvu zvesta do danes in slikajo “za svojo dušo”, kot pravijo.

Letos so razstavljali: Jure Močnik (11 let), Inja Pecotić 1(1 let), Živa Cerar Drobnič (12 let), Julija Primožič (7 let), Maša Medvešek (12 let), Matic Osrečki (11 let), Kaja Gorenc (14 let), Klara Kadunc (14 let), Filip Kastelec (11 let), Andraž Močnik (11 let), Jure Močnik (11 let), Eva Gregorka (8 let), Lena Marie Lammel (6 let), Pia Zabret Verbole (11 let), Nika Korošec (12 let), Črt Cerar Drobnič (14 let) in Maks Tič (5 let).

Čestitke mladim umetnikom za res lepo in pregledno razstavo.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi