V sožitju s knjigo – Zaključek bralne značke

V Knjižnici Domžale je drugo leto zapored potekal projekt V sožitju s knjigo – Bralna značka za osebe z motnjami v duševnem razvoju. V sodelovanju z Zvezo Sožitje Mengeš se je enkrat na mesec skupina odraslih z motnjami v duševnem razvoju udeležila srečanja, na katerem so prebirali knjige in se o njih pogovarjali.

V torek, 25. marca 2014, se je v Knjižnici Domžale odvijal slavnostni zaključek letošnje bralne značke in podelitev priznanj. Dogodek pa so popestrili s prijetnim kulturnim programom, v katerem so sodelovali udeleženci bralne značke, člani glasbene skupine Strune, pod vodstvom Stanke Kač in dekliški pevski zbor Moj spev. Program je povezovala Eva Plaznik.

Prisotne udeležence na zaključku letošnje bralne značke je pozdravila tudi direktorica Knjižnice Domžale, mag. Barbara Zupanc Oberwalder, ki je prebrala letošnjo poslanico ob svetovnem dnevu knjige, ki ga bomo obeležili 24. aprila. Uspešno sodelovanje in dobro izpeljan projekt V sožitju s knjigo, pa sta pozdravili tudi predsednica Društva Sožitje Mengeš, dr. Tatjana Novak in mentorica ter pobudnica tovrstne bralne značke Vilma Novak. V imenu knjižnice je bralna srečanja pripravljala Simona Glavan.

Letos je projekt potekal že drugič zapored, bralno značko pa je uspešno zaključilo 17 članov društva Sožitje. Namen projekta je, da tudi te osebe še naprej razvijajo in bogatijo bralno kulturo ter postanejo redni bralci in obiskovalci knjižnice. Da je bil projekt izpeljan res uspešno, so pokazali zadovoljni obrazi vseh udeležencev bralne značke, ki so se veselili svojega bralnega uspeha. Prepričani smo, da že komaj čakajo prihodnjo tretjo bralno značko.

Obiskovalci Knjižnice Domžale si lahko na mladinskem oddelku do konca meseca marca ogledajo razstavo, na kateri so prikazani utrinki z bralnih srečanj ter izdelki in fotografije dejavnosti, ki jih organizira Zveza Sožitje Mengeš.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov