V sklopu domžalskega Čarobnega decembra tudi Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Če želite prisluhniti lahkotnejšim melodijam iz sveta klasične glasbe ali priljubljenim božičnim melodijam v simfonični oziroma vokalno-instrumentalni preobleki, potem bo tradicionalni koncert Simfonikov Domžale – Kamnik kot nalašč za glasbeno popestritev prazničnega vzdušja.

Simfonikom, ki bodo nastopili pod vodstvom šefa dirigenta Slavena Kulenovića, se bo 27. decembra 2017 ob 20. uri v Športni dvorani Domžale tokrat pridružila zgolj ena solistka in sicer mlada, nadarjena sopranistka Tajda Jovanovič. Njen širok in raznovrsten repertoar bo v Domžalah razkazala z arijami iz Puccinijevih oper La Boheme in Gianni Schicchi, arijo temperamentne Judite iz istoimenske operete Franza Leharja, pesmijo Let it go iz animiranega muzikala Ledeno kraljestvo ter Božično pesmijo Adoplha Adama.

Simfonikom se bo pridružila mlada, nadarjena sopranistka Tajda Jovanovič.

Za praznično vzdušje na prireditvi, ki jo bo povezoval Jure Ivanušič in bo letos prvič potekala v sklopu domžalskega Čarobnega decembra pod okriljem TIC Domžale, bo orkester poskrbel še z zimzeleno Fantazijo na staro angleško temo Greensleeves pod katero se je podpisal Ralph Vaughan Williams in venčkom Božični praznik Leroyja Andersona. V nasprotju s preteklimi koncerti pa bo tokrat na sporedu tudi več valčkov; v svet galantne plesne glasbe nas bo Simfonični orkester Domžale – Kamnik popeljal z znamenitim valčkom iz baleta Labodje jezero Petra Iljiča Čajkovskega, pa Sibeliusovim Otožnim valčkom, Rožami z juga Johanna Straussa mlajšega in Hačaturjanovim valčkom iz scenske glasbe k igri Maškarada Mihaila Lermontova. Za udaren začetek in konec koncerta bosta poskrbela uvertura k opereti Pesnik in kmet Franza von Suppéja in temperamentni, orientalsko obarvani Bakanal iz opere Samson in Dalila Camilla Saint-Saënsa, ne bo pa manjkalo niti polk in koračnic.

Vstopnice lahko kupite v predprodaji v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Cena vstopnic v predprodaji je 12 € (8 € znižana), redna cena je 15 €.

Spletna stran organizatorja

Facebook stran organizatorja

Foto: Aleš Senožetnik

Komentarji uporabnikov