V Radomljah novi tandem

Nogometaši Radomelj so v letošnji prvi polovici sezone presenetili prav vsakogar izmed nas. Nanizali so 11 zmag, 3 neodločene rezultate in 3 poraze, ter se s tem zavihteni in obdržali prednost na lestvici 2. SNL. Čeprav so si na začetku sezone jasno postavili cilje, ki so bili daleč od tega. Namen letošnje sezone je bil, promocija in vzgoja mladih igralcev, pravijo v NK Radomlje. Z najmlajšo ekipo v ligi in rezultati, ki so jih dosegli, svoje mlade upe, več kot očitno odlično vzgajajo.

Na koncu 17. kroga imajo najboljšo obrambo v ligi, torej najmanj prejetih golov, imajo najboljši napad lige in s tem največ danih golov ter strelca lige Anela Hajrića, ki je v 17. tekmah dosegel 21 zadetkov.

Nermin Bašić.

Vodja članskega štaba in glavni trener Nermin Bašić, na svoje fante nebi mogle biti bolj ponosen: »Fantje trdo garajo za uspehe, ki smo jih dosegli do sedaj. Zavedajo se, da se pri nogometu nikoli ne počiva, da je vsak nasprotnik težak. Imamo ekipo, ki se odlično razume, tako na igrišču kot izven njega. Ekipo, ki se spodbuja in si stoji ob strani. Ekipo, ki ni slepa za lastne pomanjkljivosti in na njih še toliko bolj dela.«

Bašić, ki je najmlajši trener z UEFA PRO licenco, je že v preteklosti ustvarjal odlične rezultate. Trener, ki je doma v Bosanskem Travniku je svoj prvi klub prevzel z 27 leti in že takrat pokazal, da je njegov pristop drugačen. Nič manj od sebe ni dal, ko je kasneje prevzel NK Metalleghe ter NK Tuzla City. V vsakem klubu je dosegel pričakovana in z nadaljnjim delom to tudi presegel.

Z impresivnimi uspehi je Bašić zabeležen, kot najmlajši trener, ki je vodil klub v prvi ligi v katerikoli Evropski državi. Ambiciozni trener pa nič slabše rezultate ne dosega tudi pri slovenskem drugoligašu.

Radomljani pa so poskrbeli tudi za novo okrepitev v svojih strokovnih vrstah. Pridružil se jim je Britanec, ki nogomet živi že dolga leta, Dave McDonough. Dave je deloval kot analitik v večjih klubih, prav tako pa je bil pomočnik Rafe Beniteza, s katerim je osvojil naslov v Ligi prvakov. Zadnji dve leti je na Kitajskem deloval skupaj z Manuelom Pellegrinijem. Dave, ki je bil del Radomelj že v preteklosti, pravi, da se v Radomlje vrača, ker je tukaj našel pravo vizijo. Klub, ki ve kaj želi in se lahko dvigne na višjo raven. Prav tako pa je, navdušen nad Slovenijo.

Dave McDonough.

Jim je v Radomljah uspelo sestavit nepremagljivi tandem? Mlado energijo, vizijo in pristop v Bašićem na čelu ekipe in izkušenega vizionarja, na čelu strokovnega štaba?

2. SNL bo sigurno napeta vse do zadnje odigrane minute konec maja 2019.

Avtor: NK Kalcer Radomlje; Foto: NK Kalcer Radomlje, Facebook

Komentarji uporabnikov
Tagi