V MGC Bistrica Domžale so se družili na tradicionalni prednovoletni prireditvi

Zakorakali smo že globoko v veseli december, na kar nas opozarjajo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja, dvorišča stanovanjskih hiš … V veselem decembru se zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju in klepetu poveselijo v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju. Tradicionalno prednovoletno prireditev so v četrtek, 21. decembra 2017, pripravili v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, kjer so z bogatim programom poskrbeli, da so njihovi stanovalci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju.

V uvodu tradicionalne novoletne prireditve je vse zbrane pozdravila moderatorka Darja Okleščen, delovna inštruktorica in animatorka v MGC Bistrica Domžale, nato pa je nekaj besed spregovorila Nada Slak, direktorica MGC Bistrica Domžale, ter vsem zaželela obilo zabave na prireditvi. 

Ker gre za medgeneracijski center, je seveda logično, da so v programu, ki so ga pripravili za to prireditev, sodelovali nastopajoči vseh starosti. Prireditev se je pričela z poskočno skladbo, ki jo je zaigral ansambel Odziv. Program je nadaljevala dramska skupina OŠ Domžale z igrico Miška išče prijatelja, šolska glasbena skupina NON+ULTRA, pevska skupina stanovalk MGC Bistrica, ki jih vodi Marika Haler, otroški pevski zbor OŠ Domžale, božični zbor MGC Bistrica, ki ga sestavljajo zaposleni v MGC Bistrica, za konec pa so združeno zapele članice božičnega zbora MGC Bistrica in otroški pevski zbor OŠ Domžale.

Za poseben zaključek programa, pred slavnostno večerjo, s šampanjci v kozarčkih vseh prisotnih stanovalcev in osebja, pa so poskrbeli zaposleni v MGC Bistrica, ko so skupaj zapeli zimzeleno skladbo Silvestrski poljub. Ob tako lepem programu je bilo čutiti tisti pravi utrip zadovoljstva in sreče, ki ju lahko doživiš samo med veselimi ljudmi.

Pred koncem programa se je Darja Okleščen donatorjem zahvalila za lepa darila, direktorica MGC Bistrica Nada Slak pa je vsem zbranim zaželela naslednje voščilo: »Naj bo leto, ki prihaja, posuto z priložnostmi, doživeto z iskrenostjo, prekrito z nežnostjo, obarvano z radostjo, oplemeniteno z lepoto, začarano z iskrivostjo ter navdihnjeno s pogumom.«

Po programu je sledila še slavnostna večerja. Po njej pa srečelov in novoletni ples z ansamblom Odziv. In seveda voščila!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov