V Krtini gorela silaža, v Domžalah maček slovo poiskal pod kaminom

Poklicni gasilci CZR Domžale so na današnje nedeljsko jutro posredovali na dveh intervencijah. Nekaj po 6. uri zjutraj so skupaj z gasilci PGD Studenec posredovali v naselju Krtina, kjer je ob gospodarskem objektu gorela odpadna silaža, okrog 8.30 ure pa so posredovali na Prešernovi ulici v Domžalah, kamor jih je klicala občanka, saj se je njen starejši maček zatekel pod kamin, kjer je poginil.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru silaže ob gospodarskem poslopju v Krtini, obveščeni ob 6.05 uri. Skupaj z gasilci PGD Studenec so pogasili in premetali okrog trideset kubičnih metrov odpadne silaže. Vzrok za požar naj bi bil samovžig.

Okrog 8.30 ure pa se je na poklicne gasilce obrnila občanka iz Prešernove ulice v Domžalah, saj se je včeraj zvečer njen maček zatekel pod kamin. Ker je njegovo oglašanje kmalu utihnilo, je občanka sumila, da je poginil, tam pa je po vsej verjetnosti poiskal zatočišče za svoje slovo, saj naj bi poginil od starosti. Ker ni mogla do njega, je na pomoč poklicala gasilce, ki so s tehničnim posegom mačka odstranili izpod kamina.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi