V Domžale prihaja gladiatorska vročica

Tretja aprilska nedelja prinaša tretji letošnji Urbani gladiator – smeha polno rekreativno senzacijo, ki ji v Sloveniji ni para. Tokratna destinacija vse bolj priljubljenega dogodka so Domžale, ki bodo blatno avanturo gostile prvič.

V nedeljo, 19. aprila 2015, se tako v Domžalah obeta pravi adrenalinski spektakel, katerega osrednji namen je zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki udeležence popelje po najlepših in najznamenitejših kotičkih in jim ponudi ogled naravnih danosti z drugačne perspektive. Urbani gladiatorji se po vrhunskem dogodku v Portorožu selijo v mesto, od koder prihaja najzvestejša ekipa urbanih gladiatorjev, ki se udeležuje tudi dogodkov Spartan Race po svetu, v mesto, ki gradi prostor zadovoljnih ljudi, ki omogoča vrhunska doživetja, ki ustvarja mesto priložnosti, ki si prizadeva za sožitje generacij, ki odpira vrata ustvarjalnosti in inovativnosti, ki goji okolje spoštovanja in zaupanja, ki živi urbano v sožitju z naravo in je Urbanemu gladiatorju torej pisano na kožo.

Dogodek, ki se je zasidral v srcih številnih adrenalinskih odvisnežev iz Slovenije in tujine, ni tekmovalnega značaja in je namenjen širšemu krogu ljudi različnih starosti ter vseh stopenj pripravljenosti. To je dogodek, na katerem je mogoče nastopiti le v ekipi, ki šteje najmanj dva in največ deset članov, dogodek, na katerem ni prostora za sebičnost in samovoljnost, dogodek, ki ga odlikujejo vrednote prijateljstva, vzajemnega sodelovanja, zaupanja in medsebojnega spoštovanja. Prav zaradi timske naravnanosti je udeležba na dogodku dobrodošla izkušnja predvsem za podjetja, saj lahko zaposleni skozi svojevrstno zabavo okrepijo sodelovalne vezi – kjer je sloga, tam je moč, pravijo. Čas je nepomemben faktor, bistveno je, da ekipa s skupnimi močmi premaga progo, polno atraktivnih in različno zahtevnih tematskih ovir. Za pokušino jih nekaj lahko naštejemo: visoko boste skakali v zrak pri preskakovanju ognja, globoko boste zarili v blato, ko se boste plazili pod električnim pastirjem, pošteno boste zavihali rokave pri plezanju čez steno in pri prenašanju gum, v roke bo treba pljuniti pri nošenju vreč in prevračanju hlodov, mirno roko boste potrebovali pri metanju sulic, vse sile bo treba napeti pri hoji s hoduljami, seveda pa se boste spuščali tudi po drči. Druge ovire za zdaj ostajajo skrivnost. Vsekakor vam bodo pognale kri po žilah, a s pravo ekipo jim boste gotovo kos.

Startno-ciljno prizorišče tokratnega dogodka je Športni center TEN TEN Domžale, kjer bo poskrbljeno tudi za garderobo in tuše. Start bo potekal po intervalih od 11. ure dalje. Izbirali boste lahko med tremi trasami. Krajša meri 8 km in je primerna za vsakogar, ki premore kanček drznosti. Srednja trasa je nekoliko daljša in težja, saj meri dobrih 12 km, daljša trasa pa je že precej otežena in primerna za najbolj ambiciozne adrenalinske navdušence – pošteno bo treba nabrusiti pete, saj t. i. PRO trasa meri 16 km. Dogodek pa je zasnovan tako, da se lahko udeleženci glede na fizično stanje ekipe na licu mesta sami odločijo, ali bodo pot nadaljevali po daljši in težji trasi ali pa se bodo na razcepu obrnili in vrnili proti cilju. Toda v vsakem primeru vas bo na koncu čakala gladiatorska arena s postavnimi gladiatorji, ki se vselej potrudijo udeležencem onemogočiti prihod skozi ciljni lok.

Po besedah tistih, ki so se gladiatorske pustolovščine že udeležili, je za prihod v cilj potrebno napeti vse sile, toda občutki in doživetja v cilju so neprecenljivi: iskriv nasmeh, glasen vrisk zadovoljstva, zmagoslaven skok, srčen stisk roke, prijateljski objem.

Če vse to še ni zadostna spodbuda, da se nemudoma prijavite na dogodek, vas bo morda prepričal podatek, da se udeleženci razveselijo tudi spominske majice, toplega obroka, diplome in medalje, ob tem pa so vsi uvrščeni tudi v žrebanje za bogate nagrade sponzorjev. Svojo prijavo lahko oddate na spletni strani www.urbanigladiator.si, prijaviti pa se bo mogoče tudi na dan dogodka od 8.00 ure dalje. Čim prej si zagotovite svoje gladiatorsko mesto. Organizator bo poskrbel za to, da boste lahko potešili žejo in napolnili želodčke, za zdravniško službo, za unikatne ovire, še zlasti pa za fantastično zabavo. Vi poskrbite le za pozitivno energijo in primerno opremo.

Ko prevetri Domžale, se Urbani gladiator vrača v Celje – mesto, kjer je vzklila ideja o Urbanem gladiatorju in kjer se je lani maja tudi začela pisati gladiatorska zgodba, dogodek pa je v žep pospravil tudi posebno priznanje za najbolj izvirno prireditev, ki ga je organizatorju podelila Športna zveza Celje. Zatem lahko blatno avanturo pričakujemo še v Mariboru, Kamniku, Laškem in na Vrhniki, nato še v Logarski dolini, Ljubljani in na Polzeli.

Urbani gladiator je enkratna priložnost za preizkušanje zmogljivosti, za premikanje meja, za utrditev timskega duha, je izziv, ki vam vzame sapo, a hkrati vdahne precejšnjo dozo adrenalina. Če iščete avanturo, ki združuje rekreacijo in zabavo, je Urbani gladiator prava stvar za vas. Potrebujete le kanček poguma, dobro voljo in ekipo, ki vas bo spodbujala.

Urbani gladiator Domžale

Foto: Fatburn.si team

Komentarji uporabnikov