V Domžalah so se vodniki in njihovi štirinožni prijatelji pomerili v agilityju

 Že od nekdaj je bil pes človekov prijatelj in zaveznik, lahko bi rekli sopotnik skozi življenje. Pes in človek sta se skozi zgodovino družila, saj sta potrebovala drug drugega in se dopolnjevala; tako je nastala kinologija, veda, ki nam pomaga razumeti psa in njegove potrebe. V današnjem času jo poznamo kot vedo, ki se ukvarja z vzrejo, vzgojo in izobraževanjem najboljšega človekovega prijatelja. je več kategorij glede na velikost psa; od najmanjših psičkov do zelo velikih psov.

Kinološko društvo Domžale je v soboto, 30. junija 2018, priredilo tradicionalno tekmo v agilityju, eni izmed najatraktivnejših kinoloških disciplin. Na domžalskemu poligonu so se predstavili tako začetniki kot tudi najbolj izkušeni vodniki in njihovi štirinožni prijatelji.

Agility je šport kjer vodnik vodi in usmerja psa skozi različne ovire, ki so postavljene v določenem številčnem zaporedju. Pri tem morata skupaj preteči poligon v čim krajšem času in narediti čim manj napak. Je nadvse zabaven in dinamičen šport, kjer se lastnik in pes skupaj rekreirata. Naši agilitaši se tudi udejstvujejo agility tekem, kjer dosegajo odlične rezultate.

Vzporedno s tekmo je potekalo tudi tekmovanje v premagovanju poligona, sestavljenega samo iz tunelov, kjer so se s svojimi kužki preizkusili tudi tekmovalci, ki še ne tekmujejo v aglityju. Na poligonu je bilo pestro čez celo soboto, poskrbljeno pa je bilo tudi za hrano in pijačo. Tekmovalci so z različnimi pasmami psov na tekmovanju gledalcem naredili veliko dobre volje. Najboljšim trem v vsaki skupini tekmovanja so organizatorji podelili nagrade.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi