V Domžalah se je pojavil transparent s sumljivo vsebino. Kaj nam sporoča?

Od našega bralca smo prejeli fotografijo transparenta, ki se je danes pojavil na nadvozu ceste Domžale-Kamnik pri Rodici. Kot je razvidno iz fotografije, ne gre za klasičen reklamni transparent, ki je namenjen oglaševanju produktov in podjetij, temveč gre za ročno napisano besedilo z dvema simboloma.

Po vsej verjetnosti transparent ni bil obešen v dogovoru s podjetjem, ki omenjen prostor oddaja za namene trženja, ampak je bil obešen s strani zaenkrat še neznanih oseb, ki z omenjenim transparentom želijo nekaj sporočiti občanom oziroma voznikom, ki se vozijo po tej cesti.

Pri preverjanju in iskanju pomena besedila N.M. – JUDAS, nam je Google ponudil zadetke v povezavi s heavy metal, med njimi tudi Judas Priest Near Mint. Nekoliko bode v oči vetrnica, ki je sestavljena iz elementov kljukastega križa ter črka s v besedilu, ki spominja ravno tako na nacistično svastiko. Na koncu pa je dodan še krog s križem.

Če bi se omenjen zapis s simboli pojavil kot grafit na kakšnem zidu, morda še opazili nebi. Ker pa je obešen na nadvozu prometne ceste, pa vsekakor bode v oči in sproža številna vprašanja. Od tega kdo je transparent obesil ter seveda, kaj z njim sporoča. Marsikdo ob pogledu nanj pomisli, da ne sporoča nič kaj prijetnega.

Kaj pa vi pravite na to?

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec

 

Komentarji uporabnikov
Tagi