V Domžalah pod obroči ameriška okrepitev

Domžalčani so v zasedbo za novo sezono dodali visokega košarkarja z dobrimi atletskimi sposobnostmi. Glavno breme pod obroči bo nosil 28-letni ameriški košarkar John Florveus.

Gre za 211 cm visokega centra, ki je zadnjih pet sezon, potem ko je končal s študijem na University of Georgia v ZDA, preigral na evropskih igriščih. Bil je v Romuniji (Timba Timisoara), Nemčiji (s.Oliver Wurzburg), Gruziji (Cactus Tbilisi), Grčiji (Koroivos Amaliadas) in na Slovaškem (Spisska Nova Ves). Tam je lani dosegal po 12,9 točke in 8,8 skoka na tekmo.

“Zelo sem zadovoljen, da smo se s Helios Sunsi dogovorili za sodelovanje. Z navdušenjem pričakujem našo sezono v slovenski in ABA 2 ligi. Pripravljen sem na trdo delo, ekipi pa želim pomagati na vse možne načine,” je ob skleniti sodelovanja s Helios Sunsi dejal John Florveus.

Po besedah trenerja Helios Sunsov Dejana Jakare gre za visokega košarkarja z dobrimi atletskimi sposobnostmi, ki jim bo v izjemno pomoč na obeh koncih igrišča: “Z evropsko košarko ima John že kar nekaj izkušenj, zato verjamem, da se bo brez težav vklopil v naš sistem igre.”

Miha Ulčar; Foto: Vladimir Dornak

 

Komentarji uporabnikov
Tagi