Utrinki iz gasilske veselice v Stobu

Tako kot ni veselice brez Golice, ni avgusta brez veselice v Stobu, ki jo pripravijo gasilci PGD Stob – Depala vas. Tokrat pa je bilo še posebej veselo, saj so pred veselico pripravili tudi proslavo, na kateri so slovesno odprli nov prizidek gasilskega doma in prevzeli motorno brizgalno.

Na slovesni dogodek je prišlo tudi veliko gasilcev iz sosednjih gasilskih društev, župan Občine Domžale Toni Dragar, predsednik GZ Domžale Stane Kovač ter novi domžalski župnik mag. Klemen Svetelj, ki je poskrbel tudi za blagoslov novih prostorov in nove motorne brizgalne.  Seveda niso manjkali tudi domžalski godbeniki in narodne noše.

Po govorih in podelitvi priznanj ter blagoslovu, sta župan in predsednik PGD Stob – Depala vas Franc Mlakar, simbolično prerezala trak in razširjen gasilski dom predala svojemu namenu, v katerem bodo uredili tudi gasilski muzej.

Ob 19. uri pa se je začela velika vrtna veselica, na kateri so za dobro zabavo poskrbeli člani skupine Harmonk`n`roll. Seveda ni manjkalo dobre pijače in jedače ter srečelova, za kar so poskrbeli domači gasilci. Zabava pa se je razvlekla do zgodnjih jutranjih ur.

Z gasilsko veselico v Stobu se je za letos zaključil cikel gasilskih veselic v našem koncu.

Več foto utrinkov iz veselice pa boste našli TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov