UKI CUP 2018 gostil ekipe iz petih držav, slavile Radomljanke!

V Športnem parku Radomlje pravi praznik dekliškega nogometa

Na 7. tradicionalnem mednarodnem turnirju za ekipe deklic in deklet U11, U13 in U15, UKI CUP, ki ga organizira Ženski nogometni klub Radomlje, je v soboto, 10. marca 2018, sodelovalo 23 ekip iz petih evropskih držav, Slovaške, Srbije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije.

V starostni kategoriji deklic U11 je sodelovalo pet ekip. Štirim ekipam U11 so se priključile tudi mlade Radomljanke U9 in bile s svojo igrivostjo in borbenostjo prava atrakcija turnirja. Tekmovalno so sicer zasedle peto mesto, saj so morale priznati premoč starejšim nasprotnicam, a so že tokrat opozorile nase. Najbolje so se odrezale njihove starejše klubske kolegice, ki so v štirih srečanjih v skupinskem delu dosegle prav toliko zmag, dosegle 26 zadetkov in prejele zgolj dva. Z enim porazom so sledile nogometašice Primorja, 3. mesto je pripadlo Pomurju, na 4. mestu pa so tekmovanje končale nogometašice koroškega Fužinarja.

Za najboljšo igralko turnirja v konkurenci U11 je bila proglašena domačinka, Ema Cvek, za najboljšo vratarko pa Ajdovka, Jana Bratina.

Oglejte si rezultate UKI CUP 2018 v konkurenci deklic U11

U9 in U11 ŽNK Radomlje.

Deklice U13 so zaigrale v dveh skupinah s po tremi ekipami. V skupini A so bile najboljše Međimurke, drugo mesto so zasedle nogometašice ŽFK Napredak, tretje mesto pa je pripadlo Fužinarju. V skupini B je bilo nekoliko bolj izenačeno, saj sta imeli Radomelj in Pomurja po medsebojnem remiju enako število točk, a so Radomljanke končale na 1. mestu, zavoljo boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki. Tretje mesto so osvojile nogometašice ND Bilje-Renče, ki so se nato pomerile s Fužinarjem za končno peto mesto in zmagale s 3:0. V prvem polfinalu so Pomurke z minimalno razliko premagale Međimurje, Radomljanke pa so bile s 3:1 boljše od ŽFK Napredak, ki je moral priznati premoč tudi v tekmi za tretje mesto, katerega so se veselile nogometašice ŽNK Međimurje. V finalu sta se pomerili do tedaj še neporaženi ekipi, ki sta se poprej v skupinskem delu razšli brez zadetkov. Radomljanke so se tokrat izkazale za pretrd oreh in v mrežo Pomurja pospravile kar tri žoge in tako zanesljivo osvojile končno prvo mesto.

Za najboljšo igralko turnirja je bila proglašena Radomljanka, Ana Gerjolj, za najboljšo vratarko pa Pomurka, Nuša Horvat.

Oglejte si rezultate UKI CUP 2018 v konkurenci deklic U13

U13 ŽNK Radomlje.

Najštevilčnejša udeležba in konkurenca je bila med najstarejšimi, v kategoriji deklet U15. 12 ekip je bilo razdeljenih v štiri skupine. V četrtfinalne boje so se uvrstile prvo in drugo uvrščene ekipe. Radomljanke so v prvem četrtfinalu zanesljivo, s 5:0 slavile proti Međimurju, Breznica je z 2:1 odpravila Pomurje, ŽFK Napredakin WFC Slovan Bratislava pa sta bila z 1:0 boljša od Spartaka iz Trnave in ekipe iz Medvod.
Končno deveto mesto je pripadlo Primorju in ŽFK Napredak 1, 11. mesto pa sta osvojili ekipi ND Bilje Renčein ŽNK 4 Rijeke Karlovac. Peto mesto sta z zmagama osvojili ekipi ŽNK Pomurja in Medvode, na sedmem mestu pa sta s tekmovanjem zaključili ekipi Međimurja in Spartaka iz Trnave.

V zanimivih polfinalnih obračunih med ŽNK Radomlje in ŽFK Breznica ter ŽFK Napredak 2 in WFC Slovan Bratislava, sta z zmagama v finale napredovali ekipi iz Radomelj in Bratislave, medtem ko sta se poraženki pomerili v tekmi za tretje mesto, katerega so z zmago s 3:0 osvojile nogometašice ŽFK Breznica.

Vrhunec in obenem zadnje dejanje dneva je bilo finale U15, kjer sta se pomerili ekipi ŽNK Radomlje in WFC Slovan Bratislava, ki do tedaj sploh še nista prejeli zadetka. V prvem polčasu smo spremljali taktično predstavo, več posesti žoge pa so imele gostje iz Slovaške, a se mreži v prvem polčasu nista ztresli. V drugem delu so Radomljanke nekoliko dodale in se z zadetkoma Kaje Pečovnik in Mance Suhoveršnik veselile zmage in naslova prvakinj UKI CUP-a 2018 v konkurenci deklet U15.

Za najboljšo igralko turnirja je bila proglašena domačinka, Sara Gradišek, za najboljšo vratarko pa Slovakinja, Viktoria Veselska.

Oglejte si rezultate UKI CUP 2018 v konkurenci deklic U15

U15 ŽNK Radomlje.

Prehodni pokal je tokrat zanesljivo ostal v Radomljah, je pa Radomljankam tudi kot prvim uspelo ubraniti zmago v skupnem seštevku, ki odloča, katere klubske vitrine v naslednjem letu krasi prehodni pokal.

Hvala vsem ekipam, trenerjem in navijačem za obisk, trenerjem in navijačem za obisk, ter hvala celotni organizacijski ekipi za vnovično brezhibno izvedbo turnirja in komaj že čakamo, da se ponovno srečamo na UKI CUP-u 2019.

Več fotoutrinkov s turnirja si lahko ogledate na povezavi tukaj in tukaj.

Avtor: U.J.; Foto: Rok Zore, Tomaž Strgar

Komentarji uporabnikov
Tagi